Mégis érkezik a szupersportos Lexus LC kupé?

Annyi bizonytalanság és ellentmondás után végre egy jó hír. A Lexus egyik hivatalos közösségi csatornáján közölt egy képet, amit csak egyféleképpen lehet értelmezni: megvalósul az LC F szuperkupé. Remélhetőleg.

Éveken át várt rá a világ, orrába kezdetben 600, majd 660 lóerős4.0 V8-as turbómotort képzeltünk: az általános felfogás szerint a Lexus LC F lett volna az a típus, amely a Lexus LFA égő hiányát pótolhatta volna. Aztán egy csapásra minden megváltozott: a Lexus bemutatta az LFA elektromos utódját, majd hírül adták, hogy készül egy benzinmotoros szupersportkocsi is. A jó hírek ellenpontjaként viszont arra is utalt a gyártó, hogy polcra tették az LC F projektet. Erre engedett következtetni az a tény is, hogy bár a Lexus 2017-ben levédette az LC F típusnevet, legutóbb már nem újította meg az arra vonatkozó szellemi tulajdonjogát. 

Ezek után valóságos sokként érte a márka rajongótáborát az a fotó, amelyet a Lexus Racing közölt hivatalos Instagram-oldalán: ezen egy hátsó légterelő szárnnyal szerelt Lexus kupé körvonalai vehetők ki. A képhez semmi tényszerű információt nem csatoltak, csupán ennyit írtak a kép alá: „A teljesítmény legmagasabb szintű megnyilvánulása.”

A fotó és a titokzatos mondat hatására felrobbant az internet. A Lexus portfoliójában ma két kupé képviseli a csúcsot: a felsőkategóriás LC egy igazi, szuperkomfortos gran turismo, míg a vele nagyságrendileg azonos teljesítményű Lexus RC F egy kőkemény középkategóriás sportkupé. A fényképen nehezen kivehető jármű arányai mindazonáltal a nagyobbik modellt valószínűsítik, annak is egy különösen dinamikus verzióját.

Ha a Lexus meg szeretné építeni az LC kiemelkedően sportos változatát (amit a másfél évvel ezelőtt bemutatott IS sportszedán nyomán nevezhetnek akár LC F Sport Performance-nak is), arra most jött el a tökéletes pillanat: idén ötéves ugyanis a modell, a sportverzióval pedig dicsőségesen indíthatná útjára életciklusa második felét. Egyelőre azonban még nem lehet bizonyosan megmondani, hogy valóban megvalósul-e a modell – bízzunk benne, hogy a következő fotóhoz már konkrétumokat is csatol a Lexus.

Fotók: Lexus Racing