Velenczeiék diadalmaskodtak az idény harmadik viadalán

     A Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt páros nyerte a végig izgalmas és szoros küzdelmet hozó Dunakanyar-ralit, a Mercarius rali országos bajnokság idei szezonjának harmadik futamát, melyet Vácon és környékén rendeztek szombaton és vasárnap.

    A Skoda Fabia Rally2-vel versenyző duó 12 gyorsasági szakasz, s csaknem 110 kilométernyi versenytáv megtétele után mindössze 6.4 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a másodikként záró Vincze Ferenc, Németh Gergely kettősnél, akik a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével indultak. Vinczéék eredményének értékét növeli, hogy a versenyző szombaton még betegséggel küzdött, és volt olyan szakasza a futamnak, amikor majdnem feladták a küzdelmet.


    “Összességében örülünk a második helynek, mert értékes pontokat szereztünk, pedig szombaton még az is megfordult a fejemben, hogy nem megyünk végig, mert annyira rosszul éreztem magam” – nyilatkozta az MTI-nek a 2019-ben abszolút bajnok Vincze.


    A Dunakanyar-rali harmadik helyét a Turán Frigyes, Farnadi Ágnes páros kaparintotta meg, pedig a Shell Helix Ultra csapatának kettőse az első napon egy lassító figyelmen kívül hagyásáért 10 másodperces időbüntetést kapott. Turánéknak ezzel együtt fontos volt itt jól szerepelni, miután az idénynyitón, valamint a második bajnoki futamon balszerencsések voltak, és a vártnál kevesebb pontot gyűjtöttek. A Volkswagen Polo R5-össel versenyző duó végül több mint 50 másodperccel maradt el Velenczeiék győztes idejétől, de a dobogós pozíciót így is megtartotta.


    Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a váci Fő téren felállított céldobogónál azt mondta az MTI-nek, nagyon sikeres rendezvény volt a szezon harmadik viadala.


    “Tulajdonképpen az egykori Budapest-rali reinkarnációja volt ez az esemény, többek között azzal a céllal, hogy az évben legalább egyszer közel hozzuk a fővároshoz a hazai ralibajnokságot. Ez sikerült, és azt tapasztaltuk, hogy a hétvégén Budapestről is sok nézőt vonzott a verseny” – nyilatkozta a szövetség elnöke.


    A magyar bajnokság június 23-25-én a Mecsek-ralival folytatódik, amely a klasszikus raliautókat felvonultató Historic kategóriának Európa-bajnoki viadal lesz Pécsen és környékén.

    Végeredmény, Dunakanyar-rali (12 gyorsasági szakasz, 109,75 km, a dobogósok):
1. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2 Evo) 49:59.6 perc
2. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 6.4 másodperc hátrány
3. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Volkswagen Polo R5) 51.2 mp h.