Metrókoncert a közlekedési kultúra napján

Zenés programokkal kedveskedik ügyfeleinek a közlekedési kultúra napján a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. A közlekedés sokszínűségére, a biztonságtudatos, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára hívják fel a figyelmet ezen a napon.

Idén már kilencedik éve tartják meg május 11-én a közlekedési kultúra napját. Ezen a napon a Budapesti Közlekedési Központhoz és a BKV Zrt.-hez hasonlóan a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett gazdasági és civil szervezetek különböző rendezvényekkel, illetve helyszíni bemutatókkal ünnepelnek.

Dalos Pont

A BKK a BKV-val közösen május 11-én 16 és 19 óra között a Dalos Pont szezonnyitójával jelentkezik, amely a Budapest 150 programsorozatnak is része. A nyugati nagyvárosokban elindított metrókoncertek példájára szervezett eseményt már a tavalyi közlekedési kultúra napján, valamint szeptember 22-én, a Mobilitási Héten is örömmel fogadták a Szent Gellért tér–Műegyetem állomáson közlekedők. A zenés program célja kellemessé és színessé tenni az ügyfelek számára az utazással töltött időt.

A Dalos pont megnyitója a Fővám téren, a metró területén lesz a középső szinten. Fellépők a Kelenføld akusztik és az OSSO. A megnyitó után a BKK ügyfelei heti rendszerességgel hallhatnak metrókoncerteket, minden szerdán 16 és 19 óra között.

Akik nemcsak hallgatni szeretnék a zenei előadásokat, hanem szívesen bemutatkoznának a budapesti közönségnek, azoknak május 17-től lehetőségük lesz koncertet adni a Fővám téri metróban, ehhez a BKK weboldalán regisztrálhatnak a zenészek.

A BKK közlekedési kultúráért folytatott tevékenysége

A BKK a Fővárosi Önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik megteremteni annak a feltételét, hogy ügyfelei kényelmesen, a legmegfelelőbb eszközt választva, biztonságos környezetben közlekedhessenek. A társaság célja, hogy csökkenjen a zaj- és légszennyezettség, javuljon a levegő minősége, élhetőbbé váljanak a zsúfolt fővárosi útszakaszok.

A cikknek még nincs vége!
Lapozz a következő oldalakra!