Michelisz Norbi egy Hyundai i20 N Rally2 versenyautóval indul a Rally Hungary-n

Michelisz Norbert valóra váltja gyerekkori álmát, raliversenyzőként debütál. Miközben a Hyundai Motorsport Customer Racing pilótájaként vezeti a négy kontinensen átívelő túraautó-bajnokság, a TCR World Tour idei szezonját, az ottani őszi szünetet kihasználva Michelisz rajthoz áll egy Hyundai i20 N Rally2-es autóval a rali Európa-bajnokság (FIA ERC) hazai fordulójában, amelyet Nyíregyháza központtal a Zempléni-hegységben és környékén rendeznek meg október 6–8. között.

Magyarország legeredményesebb autóversenyzője, a 2019-ben az FIA World Touring Car Cup (WTCR) bajnoki címét elhódító Michelisz Norbert karrierje első raliversenyére készül. Michelisz a Hyundai Motorsport Customer Racing versenyzőjeként korábban csak egy-egy bemutatón ismerkedhetett a raliautókkal, az ERC hazai fordulója előtt pedig mindössze egy teszt állt a rendelkezésére felkészülés gyanánt. Bármennyire is rutinos, sokat megélt versenyzőről van szó, igazi mélyvíz lesz a rali Európa-bajnokságon való debütálás.

– Életem első autósportos élményei a Pécs környéki raliversenyekhez kötődnek, a Mecsek Raliról egészen élénk gyerekkori emlékeim vannak – mesélte Michelisz Norbert. – Én a ralis közegben szerettem bele az autóversenyzésbe, és ha gyerekként kérdeznek arról, hogy milyen versenyző akarok lenni, akkor biztosan ralit mondtam volna. Hogy a pályaversenyzés felé sodort az élet, az főleg a szimulátoros időszakomnak volt köszönhető, ahonnan ebbe az irányba vezetett az utam. De a rali iránti érdeklődésem mindig is megmaradt, gyerekkori álmom válik most valóra.

Michelisz remek formának örvend  >>>