Módosul a vasúti és autóbuszközlekedési menetrend április 3-án

    Módosul a vasúti és az autóbuszközlekedési menetrend április 3-án, a közlekedés még jobban igazodik az utazási igényekhez – közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

    A menetrendmódosítással a MÁV-Volán-csoport újításokat, új járatokat, jobb csatlakozásokat, finomhangolásokat vezet be – írták a közleményben.


    Az újdonságok között szerepel, hogy a Budapest-Győr-Szombathely közötti InterCity vonatok Savaria, a Budapest-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest között közlekedő InterCity vonatok Tokaj és a Budapest-Nyíregyháza-Záhony közötti InterCity vonatok pedig egységesen Nyírség InterCity néven közlekednek áprilistól a könnyebb megjegyezhetőség érdekében.


    A közleményben kiemelték, az esztergomi vonalon munkanapokon a reggeli órákban Budapest felé, illetve a délutáni, esti időszakban Esztergom felé közlekedő gyorsított vonatok megállnak Piliscséven, egyes zónázó vonatok pedig Magdolnavölgy megállóhelyen is.


    A fővárosi hétvégi gyors kapcsolat megteremtése érdekében vasárnap délután új közvetlen vonat közlekedik Kazincbarcika és Budapest között.


    Bővül a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity vonatok száma.


    Növelik a feltételes megállókat a székesfehérvári, a tapolcai, a pusztaszabolcsi vonalakon, és a tram-train járatok szegedi és hódmezővásárhelyi megállóhelyeinek többségén. A feltételes megállókban a személyszállító vonatok csak akkor állnak meg, ha van felszálló utas, vagy a leszállási szándékot időben jelezték.


    Változik a gödöllői és a csömöri HÉV-ek menetrendje is, a módosítás a hétköznap hajnali és reggeli időszakot érinti.
    Az április 3-án életbe lépő Volánbusz-menetrend értelmében Szombathely és Kőszeg között új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. A változás legfontosabb eleme, hogy a két város között az autóbuszok a vonatokkal összehangolt menetrend szerint indulnak, munkanapokon a reggeli és a délutáni időszakban jellemzően már 20 percenként.


    A menetrendváltozás részletei a közlekedési társaságok honlapján olvashatók.