Nagyobb hatótávolság és futóteljesítmény az elektromos és hibrid autóknak

  • A Continental új nyári gumiabroncsa ötvözi az alacsony gördülési ellenállás, a nagy futásteljesítmény és a rövid féktávolság előnyeit

  • Nagy hatótávolságot tesz lehetővé az elektromos és hibrid járművek számára

  • A PremiumContact 6 a ContiPremiumContact 5 és a ContiSportContact 5 modelleket váltja a kínálatban

A új PremiumContact 6 tavasz óta 70 különböző méretben érhető el a kereskedőknél. A gumiabroncsot elsősorban a közép- és luxuskategóriás szabadidőautók számára fejlesztették ki. Ide tartoznak az elektromos és hibrid hajtású modellek is, melyek esetében ugyancsak kiváló választást jelenthet a német autóipari beszállító új prémium nyári gumiabroncsa. Elődjéhez, a ContiSportContact 5-öz és a ContiPremiumContact 5-höz képest a PremiumContact 6 abroncs öt százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállással büszkélkedhet, ennek köszönhetően nagyobb hatótávot tesz lehetővé az autók számára.

Minél alacsonyabb egy gumiabroncs gördülési ellenállása, annál kisebb az autó üzemanyag- és energiafelhasználása. Ennek eredményeként az alacsony gördülési ellenállással rendelkező gumiabroncsokkal az elektromos járművek nagyobb hatótávolságot tudnak megtenni a hagyományos abroncsokhoz képest. Ugyanezen elv alapján a hibrid és sport autók tovább tudnak közlekedni elektromos üzemmódban a belső égésű motor használata nélkül. A PremiumContact 6 lenyűgöző előre lepéssel büszkélkedhet, hiszen hatótávolsága 15 százalékkal jobb az elődhöz képest.

A Continental számára az elektromos és hibrid járművek szempontjából a legfontosabb szempont a maximális biztonság. A rövidebb fékút és a vizes útviszonyok között nyújtott kiváló menettulajdonságok mellett ide tartozik az abroncs kezelhetőségének precizitása is, egészen a maximális teljesítmény határáig. Ennek köszönhetően a PremiumContact 6 a sportosabb vezetési stílust is lehetővé teszi, ráadásul az elkerülő műveleteket is könnyebb végrehajtani vele. Ez fontos szempont az elektromos és hibrid autók esetében, melyek általában nehezebbek az akkumulátor vagy a másodlagos hajtás extra tömege miatt.

Az új gumiabroncs esetében egy új kristály-szilika keveréket alkalmaztak, így rövid fékút áll rendelkezésre vizes úton is. Mindezt jól bizonyítja a PremiumContact 6 EU abroncscímkéjén feltüntetett A-besorolás a vizes tapadás kategóriában. Az új PremiumContact 6-ot 70 különböző méretben gyártják a 16-tól a 21 colos átmérőig. Több vezető európai autógyártó már jóváhagyta a termék eredeti alkatrészként való felhasználását. A Continental új nyári abroncsa kiváltja mind a ContiPremiumContact 5 és mind a ContiSportContact 5 modelleket.

Continental vállalat

A Continental az intelligens technológiák kifejlesztésével az emberek és az árucikkek mobilitását támogatja. Az 1871-ben alapított vállalat nemzetközi autóipari beszállítóként, abroncsgyártóként és ipari partnerként biztonságos, kényelmes, személyre szabott és megfizethető megoldásokat kínál. 2016-ban a konszern öt divíziója, a Chassis & Safety, az Interior, a Powertrain, a Tires és a ContiTech együttesen 40,5 milliárd euró forgalmat ért el, és jelenleg 56 országban több mint 230.000 munkavállalót foglalkoztat. További információt a www.continental-corporation.com weboldalunkon talál.

A Continental Magyarországon

A Continental Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát, és közel 7.000 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A Gumiabroncs divízió 1991 óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral.

Gumiabroncs divízió

2015-ben a Gumiabroncs divízió a világ 24 helyszínén jelen lévő termelő, fejlesztő és kereskedelmi egységei közreműködésével, több mint 49.000 munkatárs részvételével közel 10,4 milliárd eurós forgalmat ért el. A világ egyik vezető abroncsgyártójaként a Continental a széles termékportfoliójával, illetve a folyamatos fejlesztéseivel jelentős mértékben hozzájárul a gazdaságos és környezetbarát mobilitás fenntartásához.

Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental Európa egyik vezető abroncsgyártója a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén, valamint a világ negyedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója a személygépjármű-abroncsok elsőszerelés és utánpótlás piacán. A Continental a prémiumkategóriás abroncsok fejlesztése során
a biztonságot befolyásoló tulajdonságok optimalizálására és a gördülési ellenállás minimalizálására helyezi a hangsúlyt. További információt a
www.continental.hu weboldalunkon talál.

Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental Haszongépjármű-gumiabroncs üzletága a világ egyik legnagyobb gyártójának számít
a tehergépjármű-, az autóbusz- és a speciális haszongépjármű-gumiabroncsok területén. További információt a
www.continental.hu weboldalunkon talál.