Négy napja úton – és még nincs vége

!Ennyire azért nincs messze Moszkva! És mégis. Az Opel Dakar Team szervizcsapata – karöltve a Qualisport kamionos csapatával – immár négy napja folyamatosan úton van. Ahogyan arról  beszámoltunk, a fiúk hétfőn hajnalban indultak útnak, hogy időben odaérjenek a Silk Way rali adminisztratív és technikai gépátvételére, ehhez képest a szervezők péntek reggel csak miattuk „nyitnak ki”.
Először a megszokott útvonalon, a lengyel-fehérorosz határon próbáltak átjutni, de ott nem sikerült (újabb és újabb papírokat kértek tőlük, azt akarták, hogy hagyják ott a használt gumikat, majd rendőri felvezetéssel mehettek volna át az országon) ezért 24 órányi haszontalan várakozás után végül úgy döntöttek, visszafordulnak. Így azután egy plusz ezer kilométeres kört megtéve, Litvánián és Lettországon keresztül végre megérkeztek az orosz határra. Csütörtök kora délután már mindössze tíz-egynéhány újabb papírt kellett kitölteniük ahhoz, hogy beérjenek Oroszországba, és 16 óra után néhány perccel megkapták a pecsétet – mehetnek. Akkor már „csak” 650 kilométerre voltak a moszkvai Luzsnyiki Stadiontól, ahol a Silk Way rali mezőnye várja őket.
Közben a versenyzők is megérkeztek a Luzsnyikiba. Szalay Balázs és Bunkoczi László a sokat látott versenyzők magabiztosságával esett neki az adminisztratív ellenőrzésnek, hogy legalább az meglegyen, mire a fiúk megérkeznek.
„Nem izgulok, mert most már szinte biztos, hogy ideérnek a fiúk és péntek délután el tudunk rajtolni, de azért mégiscsak komfortosabb lenne, ha már itt lennének, és egy kicsit rápihenhetnének a nagy menetre. A verseny ugyanis majdnem tízezer kilométer hosszú, úgyhogy bőven vannak kilométerek előttünk is, nemcsak mögöttünk. A Vörös téren tartandó rajtot már nagyon várom, minden évben hatalmas élményt jelent” – nyilatkozta Szalay Balázs.
A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László Scania-trió is elvégezte a kötelező papírmunkát csütörtökön, s ők is várják a kis magyar különítményt, amely együtt halad Moszkva felé.