Nincsenek véletlenek! A Toyota és a Lexus 12 modellje az IIHS legmagasabb minősítését kapta meg

A Toyota és a Lexus 12 modellje a legmagasabb értékelést kapta az amerikai biztosítótársaságok által alapított közlekedésbiztonsági intézet (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety) passzív és aktív biztonságot vizsgáló tesztjein.
A Toyota és a konszernhez tartozó Lexus idén is dominálnak az IIHS által vizsgált márkák díjazottjai között. A szervezet a Toyota és a Lexus 14 modelljét vizsgálta, ezek közül a legnehezebben megszerezhető TOP SAFETY PICK+ elismerést 12 modell nyerte el – ez a legmagasabb szám valamennyi vizsgált gyártó közül.
Legfontosabb célunk a mindennél biztonságosabb, megbízható járművek létrehozása. A Toyota és Lexus modellek idei sikere kiváló példája autóink tökéletesítése érdekében végzett szakadatlan munkánk eredményének” – emelte ki Jeff Makarewicz, a Toyota North American Vehicle, Quality & Safety Engineering alelnöke.
A TOP SAFETY PICK+ „különösen ajánlott” minősítés elnyeréséhez a vizsgált autónak „Jó” értékelést kell kapnia az IIHS öt különböző tesztjén – teljes átfedéses frontális ütközés, kis és félátfedéses frontális ütközés, oldalütközés, a tető torziós merevségét vizsgáló teszt, a vezető, valamint a utasok fej- és lábvédelme –, ezenfelül „megfelelő” vagy „kiváló” értékeléssel kell rendelkeznie az autóban található aktív ütközésvédelmi rendszereknek, és „elfogadható” vagy „jó” minősítést kell kapnia a fényszóróknak.
Ebben az évben az IIHS TOP SAFETY PICK+ díját a Toyota Avalon (az USA-ban forgalmazott nagy szedán), Prius, Prius Prime (Európában Prius plug-in), Prius v (Európában Prius+), Corolla, Camry, RAV4 és Highlander modellek, a Lexus márka modelljei közül pedig az RC coupé, az Egyesült Államokban népszerű Lexus ES 350, valamint a Lexus NX és Lexus RX modellek kapták meg. Míg a TOP SAFETY PICK értékelést a Toyota Yaris iA és a Lexus CT 200h kapta meg.

Az IIHS TOP SAFETY PICK+ minősítéssel rendelkező Toyota modellek:

Toyota Avalon
Toyota Camry
Toyota Corolla
Toyota Highlander
Toyota Prius
Toyota Prius Prime (Európában Prius plug-in)
Toyota Prius v (Európában Prius+)
Toyota RAV4

Az IIHS TOP SAFETY PICK+ minősítéssel rendelkező Lexus modellek:

Lexus ES 350
Lexus RC
Lexus RX
Lexus NX

Fotók: Toyota, Lexus, www.iihs.org