A Pirelli bemutatja a Cinturato P7 Bblue új generációját

A fejlesztéseknek köszönhetően a Pirelli Cinturato P7 Bblue a világon a legnagyobb méretben elérhető  „AA” minősítésű abroncs

A Cinturato P7 Blue, a Pirelli fenntarthatósági nagykövete megújult, mostantól pedig új normát teremtve minden új méretre kiterjeszti az „AA” európai abroncscímkeminősítést.
2012-es bemutatkozásakor a Cinturato P7 Blue volt a világ első olyan gumiabroncsa, mely az európai abroncscímke-minősítésen az energiahatékonyság és biztonság kategóriájában maximum értéket kapott (bizonyos méretekben).
A legújabb Cinturato P7 Blue ezt a minőséget az újonnan bevezetett méretekre is kiterjesztette, így már a termékcsalád szinte minden mérete a legmagasabb európai abroncscímke-minősítéssel büszkélkedhet.
Ez a fontos eredmény annak a technikai fejlődésnek köszönhető, mely a Cinturato P7 Blue-t úttörő jelentőségűvé tette. Az új P7 Blue nemcsak megtartotta elődje minden előnyös tulajdonságát, hanem bizonyos teljesítményi vonatkozásokban továbbfejlődött, összhangban az autóipar kortárs
trendjeivel, ahol a fenntarthatóság mind elsődlegesebb rangú szempont.

Az új generációs Cinturato P7 Blue alacsonyabb gördülési ellenállása következtében költséghatékonyabbá válik az üzemanyag-felhasználás és csökken a CO2-kibocsátás, ezáltal óvja a környezetet.

A fejlesztés középpontjában a Low Rolling technológiacsomag áll: ez a speciális csomag a (különösen az övrendszerben alkalmazott) új konstrukciós folyamatokat a legkorszerűbb belső anyagok használatával ötvözi.
A csomag, melyet a Pirelli Settimo Torinese-i csúcstechnológiai központjában fejlesztettek ki, legfőképpen egy olyan új rendszeren alapul, mely a vulkanizáció egyes lépéseit irányítja. A rendszer lehetővé teszi a különféle anyagok számára ideális hőmennyiség egyedi szabályozását.

A „nulla fokos” konstrukciót és övet szintén optimalizálták a nyomás egyenletesebb eloszlása érdekében, így nemcsak a csúcsteljesítmény, hanem a fékezés biztonsága is minden körülmények között garantált.

A Pirelli mérnökeinek egyik legfigyelemreméltóbb eredménye a gördülési ellenállás csökkentése, mely bizonyos új generációs, szabadalmaztatott belső anyagok használatának köszönhető. A cél érdekében nem adtak alább sem a száraz, sem a nedves tapadás mértékéből, hogy garantálják a magas fokú vezetési biztonságot.
Az új technológia a gumiabroncsok élettartamát is 10%-os mértékben megnövelte.
A korábbi P7 Blue, mely a közepes és nagy teljesítményű limuzinok és kupék tulajdonosai számára alapmércévé vált, a nemzetközi autós sajtó 14 abroncstesztjén 11 dobogós helyezést ért el – ebből hármat csak a tavalyi évben.