Polo R5-tel folytatja a rali Eb-futamgyőztes Turán, Bagaméri páros

Egy Volkswagen Polo R5-össel versenyez az idei rali országos bajnokságban a tavaly novemberben Nyíregyházán Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, Bagaméri László kettős.


    A duó autóbemutatóval egybekötött keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a versenygépet a Volkswagen Motorsport teljes támogatásával a Korda Racing biztosítja Turánék számára.


    Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke elmondta, az idén várhatóan több mint húsz R5-ös autó vesz majd részt a nyolcfutamos országos bajnokságban, amelynek utolsó versenye – a tavalyi évhez hasonlóan – a nyíregyházi Európa-bajnoki viadal lesz.


    “Az elmúlt öt évben sok olyan döntést hoztunk és sok olyan lépést tettünk, amely összességében a hazai rali és a magyar autósport fejlődését szolgálta, a cél pedig az volt, hogy minőségben minél közelebb kerüljünk a nemzetközi sorozatokhoz” – mondta az MNASZ elnöke.


    Kiemelte, hogy tavaly Nyíregyházán a versenyzők, a nézők, és a rendezők szempontjából is sikeres volt az Eb-futam, amelyre 13 év szünet után került sor újra Magyarországon, és amelyet éppen Turánék nyertek meg. Oláh Gyárfás reményét fejezte ki, hogy idén tovább fejlődik a magyar bajnokság, amely így Közép-Európa egyik legszínvonalasabb ralis sorozata lesz.


    Turán Frigyes a tavalyi esztendőre visszatekintve úgy fogalmazott, nehéz évük volt, mert sok műszaki hiba hátráltatta őket, és bár az év végi Eb-siker nagy mértékű kárpótlást jelentett, az országos bajnokságban elért abszolút negyedik hellyel nem voltak elégedettek.


    “Ebben az évben is Forddal akartuk folytatni, ez azonban különböző okokból nem jött össze, de szerencsénk volt, hogy ekkor egymásra találtunk a Korda Racinggel, amely ezt a Volkswagen Polót biztosítani tudja nekünk” – mondta a Shell Helix Ultra csapatának pilótája, aki elérendő célnak az abszolút magyar bajnoki címet jelölte meg.


    “Azt gondolom, most nagyon jók a lehetőségeink, megvan a támogatói hátterünk is, ezért úgy vélem, csak rajtunk múlik, hogy végül bajnokok leszünk-e” – mondta Turán.


    Navigátora megerősítette az elmondottakat, hozzátéve, hogy bár több mint húsz éve ismerik egymást, az elmúlt három szezon, amelynek során együtt versenyeztek, meghatározó mindkettejük számára.


    “Erre az évre valóban minden összeállt körülöttünk, ezért mindenképpen a bajnoki címért akarunk harcba szállni” – jelentette ki Bagaméri László.


    Turánék a tervek szerint szombaton már tesztelik az autót, a bajnokság egri rajtjáig pedig összesen 80-100 kilométernyi gyakorlást terveznek az új autóval.


    A rali ob március végén kezdődik az Eger-ralival.