Razzia a piros metrón

Ismét az M2-es metróvonalon tartott ellenőrzést a BRFK és a BKK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. augusztus 16-án ellenőrizték az M2-es metrót és a megállóinak környékét. A rendőrök a metrószerelvényeken nem találkoztak jogsértéssel, intézkedésekre az aluljárókban és a megállóhelyek közelében volt szükség.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök három embert fogtak el: egy nőt garázdaság miatt, egy férfit lopás miatt, egy másik férfit pedig szabálysértés miatt köröztek.  Közterületen – az aluljárókban – való alkoholfogyasztás miatt öt emberrel szemben intézkedtek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

police.hu