Red Dot dizájn-díjjal értékelték a Honda NT1100 modellt

  • A márka történetében először minden Red Dot-termékkategóriájában nyert a Honda
  • Az NT1100 motorkerékpár és az ADV350 robogó esetében ugyancsak a tervezést díjazták a döntőbizottság tagjai

A Red Dot díj az egyik legrangosabb nemzetközi elismerés, amit kiváló terméktervezésért ítélnek oda. A nemzetközi zsűri 50 szakembert tömörít, akik tesztelik és értékelik a benevezett tárgyakat, majd összegzik, illetve megvitatják tapasztalataikat a tervezésre és az innovációra vonatkozóan. Az elbírálás módját minden évben átgondolják, és a legújabb technikai, társadalmi, gazdasági, valamint környezetvédelmi viszonyokhoz igazítják.

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen autóink, motorjaink és kisgépeink is kivívták a zsűri elismerését. A Honda történetében először minden Red Dot Design Awards-kategóriában győzedelmeskedtek a márka fejlesztései – mondta el Toshinobu Minami, a Honda R&D Co. Ltd. ügyvezető igazgatója. – Ez újabb tanúbizonysága annak, hogy termékeivel, ötleteivel és műszaki megoldásaival egyaránt az emberiséget igyekszik szolgálni a Honda, és továbbra is ez a vezérelv meghatározza vállalatunk működését. Innovatív hozzáállásunk természetesen a jövőben sem változik majd, továbbra is azon dolgozunk, hogy formabontó és szórakoztató fejlesztésekkel tegyük jobbá az emberek életét – zárta sorait.

A 2021 októberében bemutatott NT1100 érkezésével kétségtelenül új korszak kezdődött a motorkerékpárok világában. Ez a kényelmes, fürge, és ami még fontosabb, elképesztően szórakoztató modell a Honda páratlanul gazdag túramotor-építői tapasztalatát kihasználva született meg, s nemcsak a régi motorosokat nyűgözi le, hanem az új nemzedék tagjait is, hiszen a hagyományos értékek mellett roppant látványos, kalandmotoros megjelenésre lehet büszke.

Formatervét a Honda római kutatási és fejlesztési központjában vetették papírra, méghozzá az a Maurizio Carbonara, aki a CRF1100L Africa Twint és az X-ADV-t megálmodta, valamint a „proaktív kényelem” irányelvet megfogalmazta. A letisztult, elegáns formavilág – a megemelt, egyszersmind meredekebb vonalaknak köszönhetően – könnyedebb benyomást kelt, ilyen formán a motorozási élmény még magasabb szintjét sugallja a túraorientált típust kereső vásárlóknak.