Renault 5 E-Tech világpremier a 2024-es Genfi Autószalonon

  • A Renault a 2024-es Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatja be a világnak a Renault 5 E-Tech elektromos autóját
  • A világpremierre február 26-án, hétfőn, közép-európai idő szerint 9:30-kor kerül sor, az eseményre kifejezetten az alkalomból (és élő közvetítésben) érkező újságírókból álló nemzetközi közönség előtt.
  • Egy rendkívüli pillanat rendkívüli kiállást kíván: az E-Tech elektromos és E-Tech full hibrid felállása mellett a Renault öt avantgárd, egyedülálló mobilitási megoldást és interaktív avatárját, a Renót mutatja be.
  • A Renault részt vesz a 91. Genfi Nemzetközi Autószalonon (GIMS) 2024. február 26. és március 3. között, hagyományos terében, a 4-es csarnokban.

A Renault 5 E-Tech electric bemutatójának sajtótájékoztatója február 26-án, hétfőn délelőtt 9:30-kor kezdődik közép-európai idő szerint a méretes, 2900 négyzetméteres standon, és élőben közvetítjük.

A Renault új felállása a reflektorfényben

A Renault standján – az R5VOLUTION EGY FRANCIA DOLOG – legújabb elektromos és hibrid modelljeivel mutatja be termékoffenzíváját. A Renault 5, a Megane és a Scenic az E-Tech 100%-ban elektromos kínálatát képviseli, az Espace és a Rafale pedig a teljes hibrid technológiáját mutatja be.

A Renault 5 E-Tech Electric az első olyan jármű, amely tartalmazza a Renót, a Renault interaktív avatárját. Az interaktív kijelzőn keresztül a stand látogatói cseveghetnek ezzel az új, okos és barátságos útitárssal, amely tele van karakterrel.

Két Ampere technológiájú kijelző is lesz, az új AmpR Small platformból (a Renault 5 E-Tech electric az első modell, amely ezt a B-szegmens EV-platformját használja), egy másik pedig a Renault 5 E-Tech Electric új, kétirányú motorjához. töltő és optimalizált akkumulátor.

A standon a Renault 5 árucikkeinek választéka is megtalálható lesz, amely utal a modell pop ikonjának státuszára. A The Originals nevű áruház francia márkákkal tervezett és gyártott cikkeket árul majd, köztük egy Bonzini fociasztalt, egy Shapers Club szörfdeszkát, egy Saint James gyapjú pulóvert és egy Plume elektromos robogót.

Öt egyedi együttműködési projekt francia induló vállalkozásokkal
A Renault az 5 Movements programmal erősíti ikonikus járművének bevezetését, amely program öt francia start-uppal indul a mobilitási szektorban. Minden együttműködési projekt egy természeti elem – föld, víz, levegő vagy hó – körül forog, és ezek a mobilitási tárgyak úttörőek, kompaktak és nagy teljesítményűek.

Reverso – Antoine Simon
Az első összecsukható vitorlás dingi

A Reverso, egy francia startup egy névadó kompakt, ultrastabil, merev törzsű vitorlással új utakat robbant ki. Mérete 3,40 x 1,45 méter, és négy független úszó részre szétszedhető, így kényelmesen tárolható és szállítható. A Reverso élvonalbeli dizájnja, csúcsminőségű anyagai és franciaországi kézi kivitelezése tökéletes választássá teszik a vízi kalandokhoz. Súlya mindössze 16,8 kg, és 45 km/órás sebességre tervezték.

Evol BMX – Olivier Le Quellec
Az első elektromos BMX

Az Evol BMX Olivier Le Quellec, az elektromos mobilitás rajongója és Vincent Coste, a kiváló építész együttműködésének eredménye. Kialakítása a vitalitás és a nagy teljesítmény hibátlan szövetségét foglalja magában, így ideális a motorosok és a városi kultúra szerelmesei számára. Mindössze 13 kg súlyú, 500 W-os motor hajtja, maximális sebessége 45 km/h, hatótávolsága pedig akár 40 km.

Searacer – Flavien Neyertz
Elektromos jet-ski

A Searacer az első elektromos jet-ski, amelyet Flavien Neyertz készített Délkelet-Franciaországban. A nagy sűrűségű motor teljesítménye páratlan, a Searacer pedig elég sokoldalú ahhoz, hogy a tapasztalt sportolókat éppúgy lenyűgözze, mint a kezdőket. Elnyerte az A’ Design Award díjat, valamint a Francia Nagydíj motoros, Fabio Quartararo elismerését. Súlya 65 kg, végsebessége 77 km/h, és akár két órán keresztül is használható egyszerre.

Moonbike – Nicolas Muron
Az első elektromos hórobogó

A Moonbike forradalmasítja a téli utazást elektromos hórobogójával. Mindössze 90 kg-os, könnyű és fordulékony, hátul lánctalpas, elöl síléc van, 40 km/órás sebességgel halad, és három órás hatótávolságú. Lánc- és öv nélküli, ezért minimális karbantartást igényel – rendkívül megbízható és hatékony. Ez az áttörés szabadalmaztatott, az Alpokban épült, és szórakoztató és emlékezetes téli élményekkel kedveskedik a felhasználóknak.

“Tollfólia” – Etienne Monbereau
“Elektromos fólia”

Ez a csúcskategóriás elektromos “fólia” tökéletes egyensúlyt teremt kompromisszumok nélküli minőségével, versenyképes áron. Öt év kutatás-fejlesztés eredménye, Franciaországban tervezték és gyártották, akár 90 percig is közlekedhet, és kevesebb, mint 30 kg. Elérheti a 35 km/h-t és 15 km/h-val felszáll, egyedülálló élményt nyújtva, amely egyszerre megnyugtató és élmény.