Roger Federer befejezi illusztris karrierjét, és új fejezetet kezd

  • A minden idők egyik legjobb játékosaként emlegetett svájci teniszező a 2022-es Laver Cup után befejezi kiemelkedő pályafutását
    Ezzel egy időben a Mercedes-Benz és Roger Federer bejelentette, hogy tovább erősítik régóta fennálló együttműködésüket
  • A Laver Cup ideje alatt közös kezdeményezés indul „Neon Legacy” címmel
  • Az első „Neon Legacy” projekt egyszeri a teniszlegenda tiszteletére: egy neonsárga Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (üzemanyag-fogyasztás súlyozva: 7,9 l/100 km; CO₂-kibocsátás súlyozott együttesen: 180 g/ km; energiafogyasztás súlyozott kombinált: 12,0 kWh/100 km)

20 Grand Slam-bajnoki cím, összesen 103 tornagyőzelem és 310 hét a tenisz világranglistájának élén – Roger Federer pályafutása egyedülálló. A pályán és azon kívül világszerte tisztelik és tisztelik. Öt Laureus World Sportsman of the Year díjjal a svájci a világsport és azon túl is az egyik legkiemelkedőbb sztár. 24 év profi sportolás után Roger Federer most befejezi aktív sportkarrierjét, és egyben előre tekint: “Sportolóként megtanultam, hogy folyamatosan megkérdőjelezem és elemezzem magam, de azt is, hogy mindig a következő meccset tartsam szem előtt. Ma. , Hálásan tekintek vissza, és várakozással tekintek a jövőbe.”

Roger Federer aktív teniszpályafutása mellett 14 éve szorosan kötődik a Mercedes-Benzhez: több reklámkampány meghatározó szereplőjeként, márkanagykövetként és ötletgazdáként is. Most egy több alprojekttel közös kezdeményezés indul „Neon Legacy” címmel. Az együttműködés első eredménye már látható a 2022. szeptember 23-25-i londoni Laver Cup-on: egy egyedi Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE formájában, amely ebben a színben nem kapható szabadon, és Roger Federer személyes pecsétjével díszített. A neonsárga szín a teniszlabdák sárga filcje előtt tiszteleg, és a „Neon Legacy” kezdetét jelzi. Az ezzel kapcsolatos kommunikáció a következő hetekben kezdődik. Az exkluzív, egyedi járművet az év végén aukción értékesítik, a bevételt pedig jövőre egy jótékonysági teniszprojektbe fektetik.

„Roger egész nemzedékeket formált meg és inspirált játékával és sportszerűségével” – mondja Britta Seeger, a Mercedes-Benz Group AG marketing és értékesítési igazgatóságának tagja. „Minden bizonnyal emlékezni fogunk egy mondatra a főhadiszállásunkon tett látogatása során. Stuttgart tavaly: „A rövid táv a motivációm, de a hosszú táv az inspirációm”. Mindannyian a legjobbakat kívánjuk Rogernek a jövőre nézve, és várjuk, hogy még szorosabban együttműködhessünk Neon Legacy kezdeményezésünk keretében!”

GYERE ÉS HALLGASS SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ PODCASTOKAT ITT ÉS ITT!

A Laver Cup háttere

2022. szeptember 23. és 25. között a világ teniszelitje ötödik alkalommal teljesít szolgálatot a Laver Cupon. Az első kiadás óta a Mercedes-Benz biztosítja azt a járműparkot, amely biztosítja a játékosok, a hivatalos személyek és a kiválasztott vendégek mobilitását. Az idei kiadás két EQS-járművet tartalmaz – egy kéket a „Team Europe”-nak és egy pirosat a „Team World”-nek. A Mercedes-Benz teljesen elektromos luxuslimuzinja tehát a Laver Cup versenymódjának jelképe: a 2017-es első kiadás óta Európa sportsztárjai minden évben egyedülálló csapatversenyen mérik össze tudásukat a Team World legjobbjaival.