A Scania bemutatja a fenntartható városi áruszállításra kínált megoldásainak új választékát

  • Folytatódik az új tehergépkocsi-generáció bevezetése, városi környezetben üzemelő elosztó, hulladékgyűjtő és tűzoltójárművek terén kínált fenntartható megoldások bemutatásával a Scania már korábban kinyilatkoztatott „itt és most” filozófiájával összhangban
  • Erős gázmotorok az alkalmazási területek széles köréhez
  • Új hétliteres motorcsalád, amely kisebb üzemanyag-fogyasztást és nagyobb hasznos teherbírást biztosít
  • A fülkeválaszték jelentős kibővítése az új L-szériával, vagyis az alacsonypadlós városi fülkével és az új, biztonságosabb legénységi fülkével (CrewCab).

Elérkezett a Scania az új tehergépkocsi-generáció európai piacon való bevezetésének harmadik üteméhez. Ennek középpontjában a városokban, ezek környékén és ezek között végzett elosztó, illetve szállítási feladatokhoz, valamint hulladékgyűjtéshez, kommunális tevékenységekhez és sürgősségi feladatokhoz használható városi alkalmazások állnak. A városi közlekedés létfontosságú ahhoz, hogy a korszerű városok hatékonyan működhessenek, illetve vonzók és fenntarthatók legyenek.

A fenntartható áruszállítás vezető szereplőjeként számunkra az jelenti a kiindulási pontot, hogy az ügyfeleknek meg kell tudniuk birkózni az olyan kihívásokkal, mint a zsúfolt forgalom, illetve a biztonsági, környezetvédelmi és általános gazdaságossági kérdések, ugyanakkor vonzó munkakörülményeket kell tudniuk kínálni” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania Trucks alelnöke. „A most bemutatott termékeinkkel és szolgáltatásainkkal minden egyes ügyfelünknek személyre szabhatóbb, fenntarthatóbb és költséghatékonyabb ajánlatot tudunk adni, mint más gyártók.”

A Scania új tehergépkocsi-generációjának nagyszabású bevezetése keretében a harmadik európai ütem középpontjában a főként belvárosokban és lakott területeken üzemelő alkalmazásokra kínált városi megoldások állnak. Az új motorok, az új fülkék és a még több opció révén a Scania tovább erősítheti vezető pozícióját a fenntartható megoldások terén.

A városi közlekedési megoldások az áruelosztástól a hulladékgyűjtésen át a fejlett logisztikai rendszerekig mindent magukban foglalnak, a fenntarthatóságot és a hatékonyságot tartva a figyelem középpontjában. A kis területen sok lakossal rendelkező nagyvárosok a távolság szempontjából előnyösek: az viszont kihívást jelent, hogy sok közlekedőnek kell ezen a területen osztoznia anélkül, hogy egymással összeütközésbe kerülnének.

A Scania továbbra is élen jár a minden szempontból fenntartható megoldásaival, miközben természetesen megfelel azoknak a jellemző kihívásoknak, amelyekkel a városi közlekedésnek meg kell küzdenie, mint például a nyereségesség, a zaj, a környezetvédelmi szempontok és a dugók. A Scania új teherautó-családjának bevezetése jelentősen kibővíti a városi kínálatát.

A Scania stratégiai döntést hozott arról, hogy új szolgáltatásokat, valamint a motorok és a fülkék terén is nagyon sokoldalú termékek kínálatát vezeti be” – mondta Vlaskamp. „Új szintre emelkedett annak lehetősége, hogy az üzemeltetők és a fuvarszervezők a Scaniával párbeszédet folytatva személyre szabhassanak egy fenntartható megoldást, a városi alkalmazás vagy a fennálló kihívások jellegétől függetlenül. A városok számára világszerte kulcsfontosságú kérdés a fenntarthatóság.”