Sikermodell 4.0 :-D

Az √ļj Audi A3 Sportback

Az Audi 1996-ban az A3 modellel megteremtette a pr√©mium kompakt kateg√≥ri√°t. A sikermodell negyedik gener√°ci√≥ja sportos, digitaliz√°lt √©s teljesen h√°l√≥zatba kapcsolt. Progressz√≠v diz√°jnja m√∂g√∂tt sz√°mos nagyaut√≥s innov√°ci√≥t rejt, t√∂bbek k√∂z√∂tt kifinomult inform√°ci√≥s √©s sz√≥rakoztat√≥ rendszert, kiv√°l√≥ felf√ľggeszt√©st √©s magas szintŇĪ biztons√°got.

K√ľl√∂nleges diz√°jn √©s vil√°g√≠t√°s

Az √ļj Audi A3 Sportback a sportos diz√°jn √©s a kompakt ar√°nyok t√∂k√©letes elegye. A sz√©les Singleframe hŇĪtŇĎmaszk, illetve a megn√∂velt elsŇĎ levegŇĎbe√∂mlŇĎk tov√°bb fokozz√°k a pr√©mium kompakt aut√≥ dinamikus karakter√©t. Az izmos kocsitest k√©t v√©gpontj√°t, az elsŇĎ √©s a h√°ts√≥ l√°mp√°k k√∂z√∂tt √©rz√©ki vonal k√∂ti √∂ssze, amely alatt hangs√ļlyt kap a nagyobb ker√©k√≠veket kiemelŇĎ meg√ļjult Audi arculat. Innovat√≠v √ļjdons√°g a M√°trix LED f√©nysz√≥r√≥k digit√°lis nappali f√©nye. Ez egy pixelmezŇĎ, amelyben h√°romszor √∂t LED-szegmens hoz l√©tre teljesen egyedi f√©nyhat√°st, amelyrŇĎl az A3 Sportback √©rkez√©se m√°r messzirŇĎl azonnal felismerhetŇĎ. A sportos hat√°s√ļ √©s magas minŇĎs√©gŇĪ diz√°jn az utast√©rben az √ļj v√°lt√≥kar form√°j√°ban, alum√≠nium, illetve sz√©nsz√°las bet√©tekben, izgalmas ajt√≥nyit√≥kban √©s feket√©n csillog√≥ mŇĪszerfalban √∂lt testet. Azt √ľl√©sk√°rpit most elŇĎsz√∂r a fenntarthat√≥s√°g jegy√©ben √ļjrahasznos√≠tott PET palackokb√≥l k√©sz√ľlt.

Digitaliz√°lt ir√°ny√≠t√°s, √©les kijelzŇĎk

Az A3 Sportback pil√≥taf√ľlk√©je teljes m√©rt√©kben a vezetŇĎre √∂sszpontos√≠t. A m√°rka nagyobb modelljeiben megszokott elemekbŇĎl √©p√≠tkezik, 10,1 h√ľvelykes k√∂z√©psŇĎ √©rintŇĎk√©pernyŇĎje alap√°ras. K√©z√≠r√°ssal is vez√©relhetŇĎ, a betŇĪk felismer√©s√©t hangosan nyugt√°zza, ir√°ny√≠t√°sa term√©szetes. A multifunkci√≥s korm√°nyon is vez√©relhetŇĎ digit√°lis mŇĪszerfal az alapfelszerelts√©g r√©sze.¬† Az extrak√©nt rendelhetŇĎ Audi virtu√°lis mŇĪszerfal (Audi virtual cockpit) olyan tov√°bbi funkci√≥kat tesz el√©rhetŇĎv√©, mint a sz√©lesebb kijelzŇĎ, vagy az eg√©sz k√©pernyŇĎs navig√°ci√≥. A fejlettebb rendszer 12,3 h√ľvelykes k√©p√°tm√©rŇĎjŇĪ √©s h√°romf√©le megjelen√≠t√©si m√≥dot k√≠n√°l, m√°sok mellett egy sportos kin√©zetet. Fel√°r√©rt a legfontosabb inform√°ci√≥kat a sz√©lv√©dŇĎre vet√≠tve is megjelen√≠thetj√ľk.

√Člm√©nyfokoz√≥ infotainment

Az MMI kezelŇĎfel√ľlet m√∂g√∂tt az Audi harmadik gener√°ci√≥s modul√°ris infotainment platformja tal√°lhat√≥. T√≠zszer gyorsabban mŇĪk√∂dik, mint k√∂zvetlen elŇĎdje, k√∂nnyen kapcsol√≥dik a telefonunkhoz, sebesen futtatja az Audi connect szolg√°ltat√°sokat fejlett LTE technol√≥gi√°ja r√©v√©n, √©s term√©szetesen be√©p√≠tett wifi hotspottal is rendelkezik. A felhaszn√°l√≥k ak√°r hat k√ľl√∂nb√∂zŇĎ profilban is elmenthetik saj√°t be√°ll√≠t√°saikat – legyen az a k√≠m√©lŇĎ kl√≠ma, a pihentetŇĎ √ľl√©spoz√≠ci√≥, a leggyakoribb navig√°ci√≥s √ļtitervek, vagy a kedvenc r√°di√≥ad√≥k. A DAB+ digit√°lis r√°di√≥ad√°s standard, az online, illetve hibrid r√°di√≥ad√≥k hallgat√°sa fel√°ras t√©tel. A navig√°ci√≥s c√©lravezet√©s minden kor√°bbin√°l k√∂nnyebb √©s rugalmasabb. A fed√©lzeti sz√°m√≠t√≥g√©p a forgalmi helyzet alakul√°s√°t k√©pes elŇĎrejelezni √©s az esetleges torl√≥d√°sok elker√ľl√©s√©re menetk√∂zben √ļjabb alternat√≠v √ļtvonalat k√≠n√°lni. A Google Earth nagyfelbont√°s√ļ mŇĪhold k√©pei mellett a legt√∂bb eur√≥pai nagyv√°ros r√©szletes, h√°romdimenzi√≥s t√©rk√©pe is rendelkez√©sre √°ll. A kiemelt turisztikai c√©lpontokat fot√≥kkal, nyitvatart√°si idŇĎkkel √©s sz√∂veges aj√°nl√°sokkal t√°mogatja, de az Audi connect egy sor car-to-X szolg√°ltat√°st is k√≠n√°l. Seg√≠t szabad parkol√≥helyet tal√°lni √©s a k√∂zleked√©si l√°mp√°kkal kommunik√°lva lehetŇĎv√© teszi, hogy a z√∂ld hull√°mot kihaszn√°lva suhanjunk √°t a v√°roson. Okostelefonnal csatlakoztatva haszn√°lhat√≥ a myAudi, az Apple CarPlay, vagy az Android Auto, az Audi phone box pedig az aut√≥ antenn√°j√°t haszn√°lja a k√©sz√ľl√©k helyett, mik√∂zben vezet√©k n√©lk√ľl t√∂lti. Kis idŇĎvel a piaci bevezet√©st k√∂vetŇĎen az Audi A3 Sportback √ľgyfelei √©lvezhetik a Audi connect key k√©nyelm√©t, amelynek r√©v√©n androidos okotelefonr√≥l lehet majd nyitni, z√°rni az aut√≥t, illetve elind√≠tani a motort, sŇĎt hamarosan az Amazon Alexa is el√©rhetŇĎ lesz.

Kultur√°lt motorok

Az √ļj Audi A3 Sportback Eur√≥p√°ban h√°romf√©le motorral √©rkezik – a 110 kW (150 LE) 1.5 TFSI-vel (kombin√°lt √ľzemanyag-fogyaszt√°s: 5.1 – 4.8 l/ 100 km; kombin√°lt CO2-kibocs√°t√°s: 116 – 111 g/km*) , illetve a 2.0 TDI-vel, amely v√°laszthat√≥ 85 kW (116 LE) (kombin√°lt √ľzemanyag-fogyaszt√°s: 3.6 – 3.5 l/100 km; kombin√°lt CO2-kibocs√°t√°s: 96 – 92 g/km *) vagy 110 kW (150 LE) teljes√≠tm√©nnyel (kombin√°lt √ľzemanyag-fogyaszt√°s: 3.9 – 3.7 l/100 km; kombin√°lt CO2-kibocs√°t√°s: 103 – 98 g/km *). Minden motor lenyŇĪg√∂zŇĎ nyomat√©kkal b√≠r, fut√°suk kifejezetten kultur√°lt. A gy√°rt√°s kezdetekor ezek az erŇĎforr√°sok csakis elsŇĎker√©k-meghajt√°s√ļ v√°ltozatokban √©rhetŇĎk el hatfokozat√ļ k√©zi sebess√©gv√°lt√≥val, illetve gyors reag√°l√°s√ļ h√©tfokozat√ļ S tronic v√°lt√≥val, amelynek meg√ļjult kompakt v√°laszt√≥karj√°t tolni, valamint h√ļzni lehet. A piaci bevezet√©s ut√°n az Audi fokozatosan tov√°bbi motorv√°ltozatokkal – bele√©rtve villamos√≠tott erŇĎforr√°sokat is -, valamint √∂sszker√©k-meghajt√°ssal √°ll a v√°s√°rl√≥k rendelkez√©s√©re.