Siklósi Gergely: „Komolyan vettem a szerepem, átszellemültem navigátorrá”

A Ladával versenyző Janovich Roland, Csáthy Miklós duó nyerte a jubileumi ötödik alkalommal megrendezett Bányásznapi Oroszlány Ralit

Fantasztikus küzdelemben dőlt el, hogy az idei, ötödik alkalommal megrendezett Bányásznapi Oroszlány Rallye-t kevesebb, mint öt másodperces előnnyel a Janovich Roland, Csáthy Miklós kettős nyerte. Ugyanakkor a viadal sztárindulója, a Zagyva Lajos navigátoraként rajthoz álló vívó-világbajnok, Siklósi Gergely elárulta, annyira jól érezte magát, hogyha ismét hasonló meghívást kapna, és az edzője is elengedné, akkor újra elindulna egy autóversenyen.

A korábbi bányászvárosban egész hétvégén zúgtak a különböző versenyautók motorjai, hiszen most rendezték meg jubileumi ötödik alkalommal a Bányásznapi Oroszlány Rallye-t. Az időjárás végig kegyes volt mind a versenyzőkhöz, mind pedig a nézőkhöz, így igazi népünnepéllyé válhatott a Rallye 3 országos bajnokság hivatalos futama. Összesen 82 autó rajtolt el szombaton késő délután, és a résztvevők között 17 hölgyet is köszönthettünk. A viadal érdemi része a legendás Oroszlány-Pusztavám gyorsasági szakaszon zajlott, és a 7,4 kilométeres pályát hatszor teljesítette a mezőny, mégpedig háromszor Oroszlányból Pusztavámig, utána pedig háromszor pont fordítva. A győzelemért és az értékes bajnoki pontokért hihetetlen nagy küzdelem zajlott az utolsó méterekig, és az idei Bányásznapi Oroszlány Ralit végül a Janovich Roland, Csáthy Miklós duó nyerte, 4,3 másodperccel a Geiger Máté, Johann Uber és 5 másodperccel a Dénes Szabolcs, Varga Kata párosok előtt.

Rengeteg néző előtt egy remek verseny zajlott le Oroszlányban, így maximálisan elégedett lehet mindenki. Miután mindenki megismerte a pályát, alaposan felgyorsult a mezőny, és végig izgalmas, nagy csatában dőlt el a küzdelem. Külön öröm a számomra, hogy ezúttal 17 hölgy is rajthoz állt, és Varga Kata személyében egyikük az abszolút értékelés dobogójára is felállhatott” – jelentette ki Füredi András, a verseny főszervezője.

Zagyva Lajos navigátoraként élete első autóversenyét teljesítette Siklósi Gergely, aki július közepén aranyérmet szerzett a budapesti vívó-világbajnokságon párbajtőr egyéniben. A 21 éves világklasszis elmondta, fantasztikusan érezte magát, és ha teheti, máskor is szívesen beülne autóversenyezni.

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthető, hogy azt kaptam, amire számítottam. Fantasztikusan éreztem magam, már az nagy élmény volt, amikor csak kívülről néztem, milyen gyorsan képes elrajtolni a Skoda Fabia R5-ös. Amikor beleültem, és bekötöttem a hatpontos biztonsági övet, az adrenalin elkezdett felmenni bennem. Nem mondom, hogy amikor elindultunk, és az erdőben 170-et mutatott a sebességmérő, nem dobogott gyorsabban a szívem. Ugyanakkor az első centitől az utolsóig maximális biztonságban éreztem magam Lajos mellett, annyira, hogy komolyan vettem a szerepemet, és átszellemültem navigátorrá. természetesen szívesen vezetném is az autót, de ahhoz bizony előtte gyakorolnom kellene. Ha az edzőm megengedi, és kapok hasonló felkérést, bizony örömmel próbálnám ki magam újra autóversenyzőként” – jelentette ki Siklósi Gergely.