A sokat szidott RBAR irányító tornyában jártunk

Meglátogattuk Red Bull Air Race irányító tornyában Steve Jonest.

Attól a pillanattól kezdve, hogy a pilóta felszáll, a versenyigazgató mindent tud és mindent hall, akinek felelőssége minden nehéz helyzetben döntéseket hozni, vagy amennyiben a helyzet megköveteli félbeszakítani a versenyt. De vajon kik is ők pontosan, és mit néznek meg a versenynapon annak érdekében, hogy eldönthessék, minden rendben van-e?A Red Bull Air Race világbajnoki sorozatában két versenyigazgató vesz részt.
Egyikük a korábbi Red Bull Air Race győztes, Steve Jones, a másik pedig az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének korábbi pilótája, Jim DiMatteo.
“Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a verseny hetén folyamatosan figyeljünk arra, hogy a repülőkkel minden rendben legyen. Ügyelünk, hogy minden flottul működjön, és a versenynapon minden pilóta biztonságosan és tisztességesen versenyezhessen” – mondta el Steve Jones.
“Nemcsak ellenőrizzük a pályákat, hanem azt is biztosítsuk, hogy megfelelő kihívásokat tartalmazzon ahhoz, hogy a nézők izgalmas versenyt lássanak” – tette hozzá Jones.