Sorozatgyártásba kerül a BMW M divíziója által megálmodott b…

Sorozatgyártásba kerül a BMW M divíziója által megálmodott b…

Brutális teljesítménnyel támad a plug-in hibrid modell.


BMW bemutatta az M divízió eddigi legerősebb sportautójának számító jármű koncepcióváltozatát, a BMW Concept XM tanulmányautót. A sorozatgyártásban kínált újdonság – a BMW XM – a nagyteljesítményű sportmodell legfontosabb piacának számító Egyesült Államokban, a BMW Group spartanburgi üzemében készül majd, 2022 végétől.

Miközben az iparág nagy része lassacskán lemond a belső égésű motorokról, a BMW teljesítményközpontú almárkája még mindig úgy látja, hogy a hagyományos motorok megtartása üzleti szempontból indokolt.

A nagyméretű hűtőrács a fényszórók közötti helyet tölti ki. A hűtőrács-lamellákon elhelyezett új XM logó és a nagyméretű légbeömlők a V8-as motorban lakozó irdatlan erőt hivatottak hirdetni.

Érdekesség, hogy a logót két oldalt, lézerrel gravírozták bele a hátsó ablakba. A készítők így tisztelegnek a BMW M1 sportautó előtt, amely mindeddig a BMW M GmbH egyetlen önálló modellje volt.

Az utastér vizuális csúcspontja a háromdimenziós hatású, páratlanul ragyogó tetőkárpit. A közvetett és közvetlen megvilágítás kombinációja a tetőkárpit domborzatszerű jellegéből egyedülálló műalkotást varázsol. A hangulatvilágítás a BMW M divízió logójában található három színben aktiválható, árulta el a gyártó.

Források:

Automotive News Europe