Stelvióval a Stelvióra

Próbára tettük az Alfa Romeo legújabb modelljét, a márka első SUV-ját, a Stelviót. Az Alfa Amore online közösségi oldal és az Alfa Romeo Magyarország közös szervezésében hazavittük, hogy megnézzük, méltó-e Európa második legmagasabb hegyi hágójának, a Stelviónak a nevére. Nem árulunk egy nagy titkot: egyik Stelvio sem okozott csalódást. Sem az autó, sem a hágó.


Az autós szakma és minden benzinvérű, de még a kerékpárosok mekkája is a Passo dello Stelvio, amely Bormio városából indulva 1500 méterről 2758 méterre visz fel, 22 kilométeren és 48 számozott hajtűkanyaron keresztül. A felfestések nélküli, szűk hegyi út igazi kihívás és felejthetetlen élmény mindenkinek, hiszen amellett, hogy próbára tesz embert és gépet egyaránt, lélegzetelállító panorámát is biztosít az olasz Alpok hegyvonulata.

KÉPGALÉRIA >>>

Az Alfa Romeo Stelvio pont ezekre az utakra született. A hegyi szerpentint háromszor is megjárva végérvényesen bebizonyítottuk, hogy az Alfa első SUV-ja minden tekintetben helytáll és méltón viseli a Stelvio nevet. Tűpontos kormányzása, bombabiztos futóműve, összkerék-meghajtása és a 280 lóerős benzinmotorja normál úton is igazi élményautót csinál a Stelvioból, olyat, amilyet egy limuzintól sem várnánk el, egy hegyi szerpentinen pedig ennél is többet ad: adrenalinnal teli, mámoros perceket biztosít vezetőjének minden egyes centiméteren, minden egyes kanyarban.


A Stelvio vezetője ezen a túrán az Alfa Romeo márka hazai nagykövete, Rákóczi Ferenc volt, akit az Alfa Romeo Magyarország és az Alfa Amore online közösségi oldal is elkísért. 


Feri elmondása szerint a Passo dello Stelvio az autósok mekkája, ahova mindenkinek el kell jutnia egyszer az életben. Levezetésként pedig Aresebe, az Alfa Romeo Múzeumba vezetett az út a festői Comói-tavat is érintve.


A fotókat készítette: Szakács-Kovács Lóránt

https://www.facebook.com/LorantFotok/


A hétvégéről négyrészes vlogban számol be az Alfa Amore, a sorozat első két epizódja már megtekinthető a Youtube-csatornájukon: https://www.youtube.com/alfaamore00


A nagyközönség legközelebb AlfaCityben, Európa egyik legnagyobb Alfa Romeós rendezvényén találkozhat a Stelviókkal: július 8-án, Zánkán. Részletek: www.alfacity.hu