Szabadidő-autó, méltóságteljes külsővel

Az új PEUGEOT 5008 külseje első pillantásra nyilvánvalóvá teszi, hogy ez bizony egy szabadidő-autó. A típus minden sajátos ismertetőjegyét magán viseli: hosszú, vízszintes motorházfedél, függőleges orr-rész, magas övvonal. Erőt és igényességet sugároz az ihlet diktálta formaterv, amelyben minden vonalnak, élnek és legömbölyített résznek megvan a helye, az autó egész megjelenése harmóniát, eleganciát áraszt.

A hosszításra szánt plusz centiméterek (19 cm, ebből 16,5 cm a tengelytáv növelése) és a mértéktartó magasság (1,64m a tetőrudakkal) nyúlánk és rendkívül dinamikus megjelenést kölcsönöz az autónak. A magas övvonal és az üvegezett felületeket egészen a hátsó ablakig elegánsan körülfutó króm szegély merész oldalnézettel ruházza fel az autót. Ezt a sportos és lendületes összképet erősíti a tető feszes vonala. A vonalvezetés letisztult, sallangmentes, feszes vonalakkal és gömbölyített formákkal. Még méltóságteljesebbé, elegánsabbá és modernebbé teszi az autót a « Fekete Gyémánt » tető, amely bármely karosszéria szín esetén igényelhető. Ebben a kivitelben a felsőkategória és a prémiumgyártók világa közötti határon mozog az új PEUGEOT 5008 SUV.

Az autót körbefutó védőelemektől a nagyméretű kerekeken át a tetősíkra simuló, hosszanti tetőrudakig mindent úgy alkottak meg, hogy a karakteresség és a kifinomultság harmonikus egyvelegével ruházzák fel az autó oldalnézetét. A legapróbb részletekben is fellelhető kreativitás az ultramodern, sőt futurisztikus külső kialakítását szolgálja, jó ízléssel elkerülve a túldíszítettség vagy mesterkéltség zsákutcáit. A hosszított oldalnézetből remekül kiolvasható, milyen tágas belső teret szántak az utasoknak a tervezők: az ajtók és a tengelytáv mérete nem hagy kétséget afelől, hogy belül méretes és komfortos tér fogad, ami fokozottan igaz a nagyméretű, nyitható panoráma üvegtetővel ellátott modellek fényben fürdő utasterére.

Az erő és a lendületesség érzete az orr-részen is folytatódik a krómozott részekkel díszített, exkluzív kivitelű hűtőrácsban, közepén, a büszkén elhelyezkedő, méreteiben tökéletesen eltalált (se nem sematikus, se nem hivalkodó) oroszlánnal. A finom vonalakkal megrajzolt halogén fényszórók átható tekintetet kölcsönöznek az első résznek. Akár metszővé is válhat ez a tekintet az opcióként igényelhető full LED-es lámpákkal. Ez utóbbi esetben az autó króm betétes, sakktáblát idéző hűtőmaszkkal és egyedi első lökhárítóval készül. Az összes felszereltségi szinten számos szélesre nyitott légbeömlőt találunk. A rendkívül kifejező orr-rész a tulajdonos biztonságérzetét és a márkához tartozásból fakadó büszkeségét egyaránt erősíti. Egy vérbeli PEUGEOT! Egy minden ízében SUV!

A hátsó rész robusztusságot áraszt és fokozza a biztonságérzetet. Az igényes gömbölyű felületek mellett a hátsó szélvédő alatt megtaláljuk a márka újgenerációs szabadidő-autóinak egyéniségét meghatározó csillogó fekete díszcsíkot. Az opálfényű fénydiódás lámpákat összekötő sáv közepén a PEUGEOT logó és felirat található. Visszaköszön a hármas karmot formázó lámpa, a PEUGEOT modellek immár összetéveszthetetlen stílusvonása, amely éjjel-nappal egyértelműen felismerhetővé teszi a márka modelljeit. A hátsó nézetből egyértelműen kiolvasható az impozáns és praktikus csomagtartó ígérete, széles ajtónyílással és meglepően alacsony rakodóküszöbbel.

Az 5008 új nemzedéke remekül megrajzolt szabadidő-autó, melynek nagyszerű arányai a versenytársakénál kevésbé masszív és alacsonyabb külsőt kölcsönöznek. Bármely szögből nézzük is, első pillantásra érzékelhető a csúcsminőség és a rendkívül igényes munka. Ezt az összbenyomást számos részlet táplálja: a precíz illesztések, a jármű külsején esztétikusan elhelyezett krómbetétek, a kettős karosszériaárnyalat stb. A megjelenése dióhéjban: rendkívül elegáns, visszafogott és ízléses.

A nagy túraautókéhoz fogható vezetési és utazási élmény

Az új PEUGEOT 5008 SUV osztozik a 308-cal és 3008-cal az EMP2 platformon, ami önmagában mindent elárul, hiszen az « Efficient Modular Platform » dinamikai tulajdonságai széles körben elismertek, és optimális szintézist teremtenek a kényelem és az úttartás között.

Adottságainál fogva a padlólemez bármilyen karosszériatípushoz alakítható, többek között a tengelytáv 55 mm-es szakasszal történő meghosszabbításával. Az új PEUGEOT 5008 esetében három plusz szakasszal toldották meg az új 3008-hoz képest. A futóműveket ebben az esetben is a különböző motorokhoz igazították, hogy az úttartás valamennyi változatban méltó legyen az oroszlános márka hírnevéhez. Hiszen a vezetés élménye tekintetében az új PEUGEOT 5008 valóban egy SUV, ám mindenek előtt egy PEUGEOT! A márka mérnökeinek célja pedig a napnál is világosabb: az etalon úttartási képességeken kívül olyan izgalmas vezetéssel felruházni ezt a nagy szabadidő-autót, mely a kifogástalan úttartásból és a precíz kormányzásból fakad. Az eredmény önmagáért beszél: méretei ellenére az új PEUGEOT 5008 SUV meglepően fürge és biztonságos benyomást kelt, vele a legrövidebb, leghétköznapibb utazások is az öröm perceivé válnak. A vezető méltán érezheti, hogy a világ egyik legbiztonságosabb és legkellemesebb autójának kormányát tartja a kezében.

Az autó minden porcikája csúcskategóriás utazásra invitál, köztük a kimagasló akusztikai komfort és számos kényelmi felszerelés:

 • a körülölelő első ülésekbe opcióként nyolcpontos pneumatikus masszírozó rendszer igényelhető;

 • Premium FOCAL® HIFI rendszer, a francia hangminőség magasiskolája;

 • nagyméretű nyitható panorámatető;

 • vezeték nélküli okostelefon töltésére kialakított rész a középkonzolon. A mágneses indukció elve alapján működő helyen a Qi 1.1 szabvánnyal kompatibilis eszközök automatikusan feltölthetők

A vezetést segítő, legújabb generációs ADAS rendszerek (Advanced Driver Assistance Systems) az országtól függően alapfelszerelésként vagy opcióként kínált biztonsági felszerelések egész arzenáljának alkalmazásával minimalizálják az utazás során előforduló veszélyforrásokat:

 • Advanced Grip Control és annak új funkciója, a Hill Assist Descent Control (HADC). Ezzel az exkluzív rendszerrel az új PEUGEOT 5008 SUV járatlan utakra is magabiztosan merészkedik;

 • Automatikus vészfékezés (Active Safety Brake) és Figyelmeztetés ütközés veszélyére (Distance Alert), a kettő együtt csomagban;

 • Aktív figyelmeztetés akaratlan sávelhagyásra (Active Lane Departure Warning);

 • Figyelmeztetés a vezető éberségének lankadására;

 • Autamatikus fényszóró-bekapcsolás;

 • Sebességkorlátozó táblák felismerése és az ajánlott sebesség kijelzése;

 • Adaptatív tempomat stop funkcióval (automatikus váltó esetén);

 • Aktív holttérfigyelő rendszer;

 • Park Assist;

 • Visio Park (360 fokos kamera kép)

A folyamatos online kapcsolattartás legjava

Az új PEUGEOT 5008 tulajdonosa olyan, mint az autója: benne él a korában. Természetes igénye tehát, hogy a kormánynál ülve folyamatosan kapcsolatban legyen a külvilággal és maximális biztonságban navigáljon az olyan berendezéseknek köszönhetően, mint a Mirror Screen vagy az online 3D navigációs rendszer.

A rendkívül realisztikus 3D navigáció a talaj lejtését is figyelembe véve jeleníti meg az épületeket 3D-ben. A kormányon található kapcsoló segítségével a térképet a jobb láthatóság érdekében egyetlen mozdulattal akár át is vihetjük az érintőképernyőről a magasra helyezett digitális kijelzőre. A TomTom® Traffic abban segít, hogy folyamatos tájékoztatást kapjunk a vezetéshez szükséges eseményekről és hozzáférjünk számos információhoz: helyi időjárás, parkolók, benzinkutak stb. Opcióként a TomTom® « veszélyes területek » kijelzésére is előfizethetünk, ezzel megbízható információkat kaphatunk közvetlenül a veszélyes vagy átmenetileg veszélyes területekről.

A Mirror Screen funkcióval a jármű érintőképernyőjére vetíthetjük okostelefonunk kijelzőjét, ami megkönnyíti az alkalmazások használatát. Ez a funkció kompatibilis a MirrorLink (androidos okostelefonok), az Android Auto és az Apple CarplayTM (az iPhone 5-től) protokollokkal. A kormányon elhelyezett kapcsoló megnyomásával a funkció az okostelefonon keresztüli hangfelismerést is lehetővé teszi (S-Voice Android és Siri d’Apple). Ezzel új lehetőségek nyílnak meg a vezető előtt, mostantól teljes biztonságban, tekintetét mindvégig az úton tartva kezelheti a telefonját, választhat zenét, szöveges üzeneteket olvashat és írhat, vagy útvonalat kereshet. Folyamatos kapcsolattartás vezetés közben, teljes fordulatszámon!

A PEUGEOT Connect csomaggal három területen még tovább bővülnek az új technikák adta lehetőségek: a navigáció, a biztonság (Peugeot Connect SOS & Assistance) és a karbantartás (a PEUGEOT Connect csomagok távszolgáltatásai).

A vezető a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb módon jut hozzá ezekhez az információkhoz és funkciókhoz, ebben nagy segítséget nyújtanak az új PEUGEOT 5008 felhasználóbarát kezelőfelületei.

Peugeot 5008 képgaléria (1.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (2.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (3.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (4.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (5.) >>>