A teljesítmény mindenek felett az új i30 N-ben

Az i30 N formaterve a valós teljesítmény jellemzőire összpontosít, miközben jelentősen fokozza a kormánykerék mögött ülő vezető élményét. A leültetett karosszéria az újonnan tervezett aerodinamikával együtt növeli az autó közúti egyensúlyát és versenypálya-alkalmasságát.

Külső formaterv

Az i30 N az N logóval ellátott 18 hüvelykes vagy az egyedi 19 hüvelykes kerekekkel kapható. Az alap ötajtós változathoz képest az i30 N a 18” kerekekkel 4 mm-el, a 19” kerekekkel pedig 8 mm-el alacsonyabban fekszi az utat. Az N felirat a feltűnő piros féknyergen is megtalálható, valamint elől – a Hyundai formaterv márkajegyének számító – kaszkádos hűtőrácson. Világosan jelöli a modell származását és növeli a nagy teljesítmény érzését.
A fényszórók sötét hátterű kerete révén szemből az i30 N sportos, agresszív megjelenésű. Hátulról a spoilerre helyezett háromszög alakú harmadik féklámpa és a kettős kipufogódob még inkább kiemeli a látványos, ferde hátú karosszéria sportos jellegét.
Mivel az első lökhárító tartalmazza a látványos és a piros betéttel különösen hangsúlyos kaszkádos hűtörácsot, az autó érzéssel teli megjelenése és erős karaktere itt is megmutatkozik. Az elülső lökhárító mindkét oldalán szellőzőnyílások fokozzák a fékhűtést, az aerodinamikát pedig a felülre helyezett vízszintes LED-es nappali menetfény segíti. A kaszkádos hűtörács mögötti kiegészítő légfüggöny a levegőáramlás növelésével, a turbulencia csökkentésével a kerékjáratban és a motor hatékonyabban hűtésével tovább javítja a teljesítményt. Az első és a hátsó légterelő leszorító ereje kiválóan egyensúlyban tartja az autót.

Belső formaterv

A belső tér a vezető és a kocsi összekapcsolására fókuszál minden érintkezési ponton. A koncepció olyan embereknek szól, akik valóban szeretik az autókat. Az exkluzív “N” kormánykerék biztosítja, hogy a vezető 100%-ban >>>