Tizedik közös versenyére készül a Herczig, Ferencz páros

    Tizedik alkalommal versenyez együtt Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akik a rali Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban állnak rajthoz a hétvégén.

    A MOL Racing Team párosa tavaly nem indult el a Rally Liepaján, így ismét új pályákat kellett megismerniük, de pilóta és navigátora – állításuk szerint – most már tökéletes összhangban van.
  

  Herczig elmondta: mivel ez lesz a tizedik közös versenyük, már rutinosan dolgozzák fel a pályákat.
   

 “Ramón tökéletesen ráérzett arra, hogy milyen itinerrel tudok a lehető leggyorsabb lenni, és az információkat is nagyon jól adja vissza” – hangsúlyozta a keddi lettországi tesztet követően Herczig.
   

 A pilóta elárulta: mérnökük kitalált egy új lengéscsillapító-beállítást, ráadásként pedig olyan gumit kaptak, ami kimondottan a lettországi, murvás pályákra való, bár azokkal korábban még nem ment.

    “Bármit, amit kigondoltam, az autó megcsinálta, a féktávok, a kigyorsítások, a stabilitás, mind álomszerű volt” – emelte ki Herczig.
  

  Hozzátette, optimistán várja a versenyt, amelynek a kvalifikációja pénteken lesz, szombaton és vasárnap pedig a 13 gyorsasági szakaszon összesen több mint 206 km vár a mezőnyre.