Toronymagasan vezeti az újautópiacot az első negyedév után Magyarországon a Toyota

A teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű újautópiacon a Toyota 4996 új autó értékesítésével, 14,4%-is piaci részesedéssel áll az első helyen az év első három hónapját vizsgálva: ez 46%-al több, azaz közel másfélszer annyi mint a második helyen álló márka eladásai. A hazai forgalomban maradó autókról valós képet mutató kivonásokkal tisztított újautó piacon még ennél is nagyobb a környezetbarát elektrifikált modelljeiről ismert japán autómárka előnye.

A magyarországi újautó értékesítéseket immár évek óta vezető Toyota valósággal letarolta a piacot az első negyedévben, miután 14%-al növelte értékesítéseit és 1,1 százalékponttal növelte piaci részesedését az előző év azonos időszakához képest 5,2%-al bővülő magyarországi új személyautó- és kishaszongépjármű piacon. A Toyota értékesítések növekedésének dinamikáját jól mutatja, hogy a környezetbarát japán autómárka 2023 első negyedévében eladta teljes hazai értékesítéseinek mintegy egyharmadát.

A személyautók tekintetében még drámaibb, közel kétszeres a Toyota előnye

A magyarországi személyautó piacot külön vizsgálva a Toyota 14,6%-os piaci részesedéssel áll az első helyen, eladásai 85%-al haladják meg legközelebbi versenytársának értékesítéseit. A teljes kishaszongépjármű piacon a japán autómárka a 13,5%-os részesedéssel a harmadik helyen áll.

A piaci bővülés ütemének tizenkétszeresével növelte eladásait a Lexus

A Toyota prémium márkája, a Magyarországon közel 100%-ban környezetbarát részben, vagy teljesen elektromos (önöltő hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos és akkumulátoros elektromos) autókat értékesítő Lexus a személyautó piaci 3%-os bővülésének tizenkétszeresével, 36,5%-al növelte eladásait hazánkban 2023 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Ezzel a Lexus a vezető prémium márkák között a második legnagyobb bűvülést produkálta az idei év első három hónapjában hazánkban.