Továbbra is a nyugodt, stresszmentes vezetés példaképe az új C5 Aircross

A FEDÉLZETI KOMFORT KÜLÖNLEGES ÖSSZETEVŐI

Az új C5 Aircross a Citroën védjegyének számító kényelem szempontjából is méltó elődeihez, és megőrzi azokat a szegmensben ritka elemeket, melyek a jó közérzetre és a könnyű használatra épülő globális komfortérzetért felelősek.

A kizárólag a Citroënnél elérhető progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic Cushions®)ellátott felfüggesztés, azaz a Citroën Advanced Comfort futómű hatékonyan szűri az úthibákat és tökéletes kényelmet biztosít: az utasok úgy érzik, mintha repülő szőnyegen utaznának.

Az C5 Aircross az egyetlen olyan SUV a szegmensben, amelyik 3 teljes értékű, dönthető, csúsztatható és összecsukható hátsó üléssel rendelkezik. Az egyterűekre jellemző variálhatóság mellett a rekordméretű csomagtartó is kiemelendő: a hagyományos változatnál a csomagtartó térfogata 580–720 l, a plug-in hibrid változat esetében pedig 460–600 l.

A tervezők a hangszigetelésre is kiemelt figyelmet fordítottak: az egyes hibrid verziókon opciós felszerelésként elérhető zajszűrős rétegelt első ablakoknak köszönhetően az autó belsejében még fokozottabban érvényesül a védőburok-hatás.

PLUG-IN HIBRID VÁLTOZAT: A TÖKÉLETES KÉNYELEM MEGTAPASZTALÁSA

A már a középmezőnyben is elérhető plug-in hibrid meghajtás tovább növeli a fedélzeti kényelmet: naponta akár 55 kilométeren át élvezhetjük az elektromos vezetés előnyeit, hosszabb utak alkalmával pedig korlátlan hatótávot biztosít a benzinmotor.

Az elektromos üzemmódban 135 km/h sebességig teljesen hangtalanul és vibrációmentesen közlekedő járműben az azonnal rendelkezésre álló 320 Nm nyomaték rendkívül kényelmes használatot biztosít, hiszen folyamatosan adott a dinamikus gyorsítások lehetősége. A villamos üzemmódra jellemző nulla CO2-kibocsátásnak köszönhetően az autó a hagyományos meghajtású járművek elől elzárt városközpontokba is behajthat.

A C5 Aircross plug-in hibrid változata mellett döntő ügyfelek életét különböző szolgáltatások segítik: az akkumulátor töltése közvetlenül a gépkocsiból vagy az ügyfél okostelefonjáról is kezdeményezhető, és időzített töltésre is lehetőség van. Wallbox használata esetén a jármű villámtöltéssel kevesebb, mint 2 óra alatt teljesen feltölthető.

NYUGODT UTAZÁST BIZTOSÍTÓ FEDÉLZETI TECHNOLÓGIÁK

Utasai minél nagyobb kényelmének és biztonságának érdekében a C5 Aircross a legmodernebb technológiák széles választékát kínálja. A mindennapos közlekedés során a vezető összesen 20 a kompakt SUV-ok szegmensében referenciának számító vezetéssegítő rendszerre támaszkodhat. Ezek közül is kiemelendő a Highway Driver Assist névre hallgató, 2. szintű autonóm vezetési rendszer, mely az állóra fékező (Stop & Go) funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatika és az aktív sávtartó asszisztens kombinálásával folyamatos támogatást és ezáltal fokozott biztonságérzetet nyújt a vezetőnek.

MŰSZAKI JELLEMZŐK:

Hosszúság: 4500 mm

Szélesség: 1840 mm

Magasság: 1670 mm (tetőrudakkal)

Tengelytáv: 2730 mm

Hasmagasság: 230 mm

Kerékátmérő: 720 mm

Csomagtartó-kapacitás (belső égésű motoros verzió): 580–720 liter, lehajtott ülések esetén akár 1630 liter

Csomagtartó-kapacitás (hibrid motoros verzió): 460–600 liter