Új Daily (2.)

IVECO Driver Pal az Amazon Alexa használatával: a vezető asszisztense

Az új DAILY az IVECO Driver Pal úttörő virtuális asszisztenst is kínálja, amely révén a járművezető a fedélzeten is folytathatja digitális életét. Kommunikálhat járművével és a sofőrközösséggel, illetve az Amazon Alexa hangvezérlésen keresztül az IVECO csatlakoztatott szolgáltatásaihoz is hozzáférhet.

Az IVECO Driver Pal emellett két, az AWS Professional Services és az Alexa Auto csapata által kifejlesztett egyedülálló megoldást is kínál. Az egyik a MYIVECO, amellyel a vezető jármű-állapotjelentést kérhet le, beállíthatja és kezelheti a navigációs rendszert, szükség esetén segítséget hívhat. Továbbá vezetési stílusára vonatkozó tippeket is kérhet az üzemanyag-megtakarítás és a biztonságos közlekedés jegyében.

Az IVECO Driver Pal új szintre emeli a DAILY összeköttetését. Könnyű hozzáférést biztosít az IVECO ON csatlakoztatott szolgáltatások felé, amelyeket az ügyfelek vállalkozásának proaktív és hatékony támogatása jegyében fejlesztettek ki.

A másik egyedülálló megoldás a MYCOMMUNITY, amely a sofőrök közösségével köti össze a járművezetőt. Tanácsot adhatnak egymásnak, segítséget kérhetnek a nem tervezett leállások megelőzésére, illetve a közlekedési torlódásokra és egyéb forgalmi zavarokra vonatkozó információkkal kerülhetik el a késéseket. A nyelvi problémákat automatikus fordítási funkció oldhatja meg.

Új kézi sebességváltó: a vezetés kényelmes élménye kategóriavezető kapcsolhatósággal és pontossággal

Az új DAILY sorozatban az új hatfokozatú kézi sebességváltó is bemutatkozik, amely kategóriavezető kapcsolhatóság és pontosság mentén kínálja a vezetés színvonalas élményét.

Az új erőátviteli rendszer a teljes birtoklási költség (TCO) mérsékléséhez is hozzájárul, és lehetővé tette, hogy a 2,3 literes motor ugyanahhoz a tengelykapcsolóhoz csatlakozzon, mint a 3,0 literes erőforrás. Mindez a legnehezebb fuvarfeladatokra is még robusztusabb konstrukciót, és akár 18 százalékkal nagyobb tartósságot biztosít. Az új sebességváltó már alig igényel olajcserét, mivel 350 ezer kilométerre növelték intervallumát. Ez nagyban hozzájárul a karbantartási és javítási költségek további, akár négyszázalékos mérsékléséhez.

Új memóriahabos ülések: alkalmazkodnak a vezetőhöz a maximális kényelem szolgálatában

Az új DAILY teljes egészében új fejlesztésű ülésekkel készül, az ülőpárna és a háttámla középső részein, valamint a fejtámlákban memóriahab-töltettel – elsőként a piacon a kishaszongépjárművek számára. A hab formája a testhez idomul, egyenletesen elosztja a testtömeget és akár 30 százalékkal csökkenti a nyomáscsúcsokat. Mindez kiemelkedő kényelmet eredményez, megelőzve a hátfájást. Az oldalsó szekciókat a határozottabb oldaltartás érdekében 15 milliméteres nagy sűrűségű habbal vastagították meg, tovább növelve a biztonságot és a vezetés élményét. A magasabb emberek számára még kényelmesebbek a 20 milliméterrel hosszabb és 15 milliméterrel vastagabb első ülőpárnák, amelyek kedvezőbb támaszt nyújtanak hosszabb lábaiknak. Az ülések oldalsó burkolatát és állítókarjait úgy tervezték át, hogy megkönnyítsék a be- és kiszállást, ami a gyakori megállást igénylő háztól-házig és csomagkézbesítő feladatok során ideális.

Egyedülálló motorválaszték: teljesítmény és hosszú távú fenntarthatóság minden fuvarfeladat során

Az új DAILY széles körű motorválasztékával is hű marad sokoldalúságával szerzett hírnevéhez. Az egyetlen olyan jármű, amely kétféle motort is kínál, hogy valamennyi fuvarfeladat során a legjobb teljesítményt nyújthassa: a 2,3 literes F1A erőforrást 116 és 156 lóerő (könnyű- és nehézgépjárműves homologizációban), valamint a 3,0 literes F1C egységet 160 és 207 lóerő közötti teljesítménnyel. A 2,3 literes F1A motort kiemelkedő üzemanyag-takarékosság jellemzi, a WLTP-ciklus szerint akár hat százalék üzemanyag-megtakarítás is elérhető az előző modellhez képest. Az új kézi sebességváltó lehetővé tette az akár 15 százalékkal nagyobb forgatónyomaték átvitelét is. Ezzel tovább javítja az új DAILY teljesítményét a kihívást jelentő alkalmazások során, illetve még sokoldalúbbá teszi a mellékhajtást igénylő felépítmények számára. A 3,0 literes CNG-motorjával az új DAILY hű marad hosszú távú fenntarthatósági küldetéséhez, amely 136 lóerő teljesítménnyel és 350 newtonméter forgatónyomatékkal erőteljes menettulajdonságokat és kiváló gázadási reakciókat kínál.

Az új DAILY egyaránt megfelel az Euro 6d Final és az Euro VI-E kibocsátási szabványok követelményeinek, még az előírások hatályba lépése előtt 1-es megfelelőségi tényezőt (CF = 1) érve el. Ez azt jelenti, hogy valós körülmények között és a teljes élettartamára is megfelel a károsanyag-kibocsátási határértékeknek. Az új DAILY kettős SCR-utánkezelő rendszert használ, amelyet teljesen átterveztek, hogy az előző modellekével megegyező méretű helyet foglaljon el. Ezzel nem befolyásolja a jármű felépítményezhetőségét, azaz változatlanul őrzi meg a DAILY legendás sokoldalúságát.

Az ECO-tech visiON-ről:

Az Eco-Tech Vision Kft. az IVECO új hivatalos magyarországi viszonteladó partnere. A vállalat a gépjármű-értékesítéstől kezdve a felépítménygyártáson és a gyári alkatrészek forgalmazásán át egészen a szervizelésig és a karbantartásig személyre szabott szolgáltatásokat, valamint finanszírozási lehetőségeket kínál. Az ECO-tech visiON célja az IVECO márka piaci részesedésének növelése, a partnerek márkához méltó kiszolgálása. A cég szigetszentmiklósi telephelyéről indulva a legmodernebb hazai szolgáltatási élményt kívánja nyújtani.

Az IVECO-ról:

Az IVECO az Iveco Group N.V. (MI: IVG) márkája, amely könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók, valamint például terepjáró küldetésekre szánt járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza.

A márka termékpalettájához tartozik a Daily, amely a 3,3-7,2 tonnás járműtömegszegmenst fedi le az Eurocargo 6-19 tonnás kategóriában és a 16 tonna feletti nehézszegmensben; az IVECO WAY termékcsalád a közúti IVECO S-WAY-modellel; az IVECO T-WAY terepjáró, és a könnyű terepfeladatokra szánt IVECO X-WAY. Ezenkívül az IVECO Astra márkát terepjáró teherautók, merev és csuklós dömperek, valamint speciális járművek alkotják.

Az IVECO világszerte közel 21 000 embert foglalkoztat, továbbá 7 országban és 4 kontinensen (köztük Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában), valamint Latin-Amerikában működtet gyártóüzemet, melyekben a legmodernebb fejlett technológiákat alkalmazó járműveket gyárt. Több mint 160 országban 4200 értékesítési és szervizpont garantálja a termékek műszaki támogatását.