Új elnök a Jövő Mobilitása Szövetség élén

2023. május 18-án tartotta éves közgyűlését a Jövő Mobilitása Szövetség, melynek során egyhangúlag új elnököt választottak: Kárpáti András lett a szövetség új elnöke, a korábbi elnök, Pukler Gábor, aki elfoglaltságai miatt az elnöki tisztséggel járó teendőket már nem tudta vállalni, elnökségi tagként folytatja megkezdett szövetségi munkáját.

A Jövő Mobilitása Szövetség 2020 végén 20 hazai vállalat összefogásával alakult meg, célja az elektro- és mikromobilitás, a közlekedésszervezés és a megosztáson alapuló közlekedési módok népszerűsítése.

A szövetség fennállásának első évében az előremutató közlekedési megoldások fejlesztési irányainak meghatározására, iparági javaslatok megfogalmazására, a támogatotti kör kibővítésére, valamint edukációs és szemléletformáló kampányok lebonyolítására koncentrált, 2022-ben pedig a városi közlekedés fejlesztésére fordított kiemelt figyelmet. Az új elnök a korábban megkezdett munkát hasonló szellemiségben folytatja, követve a szövetség lefektetett stratégiáját. A Jövő Mobilitása Szövetség arra szeretne rávilágítani, hogy egyre szélesebb az élhető lehetőségek tárháza az autón túl is, az egyéni közlekedésünkbe érdemes minél több más megoldást is beépíteni, hiszen sok esetben azokkal olcsóbb, gyorsabb, stresszmentesebb vagy kényelmesebb lehet a célunkig való eljutás.

A Jövő Mobilitása Szövetség tagjai között azok a mobilitáshoz kapcsolódó területek képviseltetik magukat, amelyek érdekeltek a fenntartható közlekedés fejlesztésében: elektromos autóforgalmazók, flottaüzemeltetők, elektromos töltőhálózatok üzemeltetői, a megosztott mobilitási szektor képviselői, mikromobilitási szolgáltatók, pénzügyi szolgáltatók, mobilitási edukációval foglalkozó cégek, telekommunikációs szolgáltató és két megyei jogú város is.

Pukler Gábor, a szövetség eddigi elnöke a kezdetektől több mint két évig látta el elnöki feladatait, az erre az időszakra kitűzött célokat sikeresen megvalósította. Gábor egyéb teendői miatt adta át elnöki tisztségét a szakmában szintén elismert utódjának. A Jövő Mobilitása Szövetség most kinevezett elnöke, Kárpáti András a Park&Roll elektromos roller flottakezelő cég alapítója, a Rollersuli megálmodója. András a vizuális kommunikációban, főként médiaértékesítésben és menedzsmentben több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik.

„Az energiaválság, a fosszilis üzemanyagárak növekedése és az ellátás sérülékenysége is rámutatott, hogy a jövő az e-mobilitásé és a fenntartható, alternatív közlekedési megoldásoké lesz. Ezek között szeretne irányt mutatni a Jövő Mobilitása Szövetség, megmutatni, hogy hogyan segíti mindennapi életünket a több elemből álló mobilitás. Hiszen az eddiginél sokkal nagyobb átjárhatóságra van szükség a közlekedési módok között, hogy hatékonyabb lehessen az életünk” – mondta Kárpáti András kinevezését követően.