Új Skoda Scala és Kamiq külső

Még jellegzetesebb dizájn és Matrix technológia premierje mindkét modellnél

  • A megújult lökhárítók és az új Škoda hűtőrács tovább javítja a vizuális megjelenést
  • Újratervezett fényszórók, immár LED Matrix technológiával is, és beépített LED első ködlámpák
  • Új kerekek, kilenc szín és debütált az opcionális virtuális pedál a csomagtérajtóhoz

A Škoda Auto két kompakt modellje, a Scala és a Kamiq dizájnját kiélezte azáltal, hogy elöl és hátul stílusmódosításokat vezetett be. A legjelentősebb változást az újratervezett fényszórók jelentik, amelyek immár LED Matrix technológiával is elérhetők.

Újratervezett első és hátsó kötények, valamint a fenntartható anyagok fokozottabb használata

A Škoda felfrissülése kiemeli a Scala és a Kamiq meghatározó jellemzőit, és azonnali benyomást kelt. A dinamikus Vision RS koncepcióautó által ihletett Scala ferdehátú volt az első Škoda, amely a jelenlegi formanyelvet a kompakt osztályba hozta. Most még sportosabb megjelenést kapott. A modell új elülső köténye jellegzetes új oldalszárnyakat biztosít, amelyek kettéválasztják a központi légbeömlőt. A légfüggönyök hangsúlyosabbak. A Scala hátsó kötényén két karosszériaszínre festett szárnyelem található. Ezek keretezik a diffúzort, és visszaadják az elülső kialakítást. A Kamiq esetében a tervezők a masszívabb SUV-jelenlétre összpontosítottak. A három nyílással rendelkező, masszív ezüst diffúzor feltűnő aljzatvédőként szolgál. A nagy fekete diffúzor egy része most ezüst színű. Mindkét járműben az új Škoda CI-vel összhangban lévő márkajelzés található a csomagtérajtón, a hátsó ködlámpák pedig az egyes modellek hátsó kötényébe vannak beépítve. Az újrahasznosított polipropilén és poliészter, valamint a faliszt és a kenaf elterjedt használata olyan helyeken, mint a kerékívek, a szélvédő alatti vízcsatorna és a tetőburkolat, tovább növeli a fenntartható anyagok arányát.

Nyolcszögletű Škoda hűtőrács és debütált az opcionális LED Matrix fényszórók

Az újratervezett Škoda hűtőrács immár nyolcszögletű, és valamivel egyenesebb a Kamiqban, mint korábban. A Škoda kompakt SUV-modelljeire jellemző, jellegzetes kettős lamellák U-alakban futnak össze alul. Mindkét modell alapfényszórói végig LED technológiát alkalmaznak. Mindkét modell most először kínál opcionális LED Matrix fényszórókat, amelyek lehetővé teszik a vezetők számára, hogy folyamatosan égve tartsák a távolsági fényt anélkül, hogy elkápráztatnák a szembejövő forgalmat. Az ellenkező irányba haladó autókat egy kamera érzékeli, amely automatikusan kizárja őket a fénykúpból. A távolsági fény intenzitása a Scala esetében 50%-kal, a Kamiq esetében pedig 40%-kal nőtt. A Scalán a fényszórók karcsúbbak, mint korábban, kristályos LED-modulokkal. A nappali menetjelző lámpák két vékony LED-csíkra vannak osztva, új fényjelzést hozva létre. A Kamiq jellegzetes osztott fényszórói új arányokat kaptak. A felső elem most vékonyabb, és négy éles kialakítású LED-modult használ a nappali menetfények, valamint az elöl animált visszajelzők generálására – ez a Škoda modell egyedi jellemzője. Az alsó fényszórócsoport viszont nagyobb lett. Feltűnő, hatszögletű mátrixmodulokkal rendelkezik, amelyek alatt további spotlámpák találhatók a továbbfejlesztett távolsági fény funkció érdekében. Az új LED-es első ködlámpák most a Scala és a Kamiq légfüggönyeibe vannak beépítve. Az újratervezett LED-es hátsó lámpákban az opcionális felső változat animált visszajelzőket és új, L-alakú fénygrafikát tartalmaz.

A virtuális pedál és az új könnyűfém keréktárcsák premierje

A Scala és a Kamiq opcionális elektromos csomagtérajtója most először tartalmazza a virtuális pedált is. Ez lehetővé teszi a csomagtérajtó egyszerű és kényelmes nyitását a hátsó kötény alatti lábmozgással. A 17 hüvelykes Kajam könnyűfém keréktárcsák, valamint a 18 hüvelykes Fornax és 18 hüvelykes Ursa keréktárcsák a 16-18 hüvelykes keréktárcsa újdonságai. Hat metálfényezés és három egyszínű szín közül választhat a Scala számára, beleértve az acélszürkét, amely a két modell közül kizárólag a ferdehátú. A Kamiq esetében két egyszínű szín és hét metálfényezés található. A Phoenix Orange metál szín kizárólag a városi SUV-modellhez tartozik.

Dimensions – Scala  
Length:[mm]4,362
Width:[mm]1,793
Height:[mm]1,471
Wheelbase:[mm]2,649
Luggage capacity: standard / maximum[l]467 / 1,410

A saját tömegre érvényes méretek

Dimensions – Kamiq  
Length:[mm]4,241
Width:[mm]1,793
Height:[mm]1,531
Wheelbase:[mm]2,651
Luggage capacity: standard / maximum[l]400 / 1,395

A saját tömegre érvényes méretek