Új Toyota Supra, Lexus LC 500h hibrid hajtással?

A tuningőrültek Szent Grálja, a legendás Toyota Supra régóta várt utóda* a legutóbbi hírek szerint 2019 elején mutatkozik be. Mindenki azt reméli, hogy a Toyota jelenlegi kínálatának legnagyobb és legkívánatosabb sportautója a megjelenése után nem sokkal már uralni fogja a kategóriát. A meg nem erősített információkból annyi már most biztosnak látszik, hogy a rajongók nem fognak csalódni.
Az nseavoice.com portál vállalati forrásokra hivatkozó értesülései szerint az új Toyota Supra motorházteteje alatt a Lexus LC 500h 359 lóerős hibrid hajtása (lásd keretes írásunkat) fog dolgozni. Az autó biztosan hátsókerékhajtású lesz, csakúgy, mint a Toyota GT86 sportkupé, ugyanakkor az új Supra nemcsak egy hajtáslánccal lesz választható, a kínálatban minden bizonnyal egy közepes teljesítményű benzinmotor is megtalálható lesz.
A Toyota kínálatában jelenleg egy sportmodell szerepel – a GT86-os. De úgy néz ki ez nem sokáig marad így. A japán márka két új modellel is szélesíteni fogja a kínálatot, melyek két nagyon sikeres koncepciómodellen alapulnak – az FT-1 szupersport modellen és az S-FR szubkompakt kupén. Az új sportmodell-lel kapcsolatban a Toyota még nem adott meg végleges nevet, de nagyon beszédes az a tény, hogy vállalat az Egyesült Államokban és Európában is újra levédette a Supra nevet. Ezzel eldőlni látszik a sokakat érdeklő kérdés: fogják-e hivatalosan forgalmazni az új Suprát Európában?

A Toyota legendája visszatér
Eddigi története során a Toyota számos kiváló sportmodellt kínált, melyek közül eddig a Supra volt az autózás történetének egyik meghatározó legendája. Gondoljunk csak az underground autós videók két legnagyobb hatású darabjára, a Getaway in Stockholm első és második részére, melynek főszereplője egy 450 lóerősre tuningolt Toyota Supra volt.
A Suprának összesen négy generációja készült 1978 és 2002 között. A modell komoly sikereket ért el az autósportban, de igazi legendává a tuningőrülteknek köszönhetően vált, és a mai napig a rajongók széleskörű imádata övezi, az autóban dolgozó legendás 2JZ motor tuningpotenciáljáról mindent elmond, hogy a legerősebb Toyota Supra teljesítménye az 1741 lóerőt is eléri!

Báránybőrbe bújt technofarkas
A Lexus LC 500h-ban debütált a Multi Stage Hybrid hajtáslánc, amely egy 3.5 literes V6-os 220 lóerős benzinmotor és egy 179 lóerős 300 Nm-es elektromos motor kettőséből áll. Az összesített teljesítmény 359 LE. A Multi Stage Hybrid rendszerhez csatlakozik a fokozat nélküli e-CVT váltó és egy hagyományos bolygóműves, négysebességes automataváltó kettőse. A két váltó tíz választható fokozatot biztosít – a korábbi fokozatmentes váltónál sokkal szorosabb fizikai kapcsolat érzetét nyújtva – a vezető számára, ezzel is fokozva a sportos vezetés dinamikájának érzetét.

* Az új Toyota Supra, a japán gyártó és a BMW együttműködésének eredménye.