Nem vádemelés, azonnali fejbelövés kellett volna! Kisgyerekkel együtt vitt el egy autót egy bedrogozott férfi Pápán

Vádat emeltek egy jogosítvánnyal nem rendelkező férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt elvitt egy autót, a benne ülő négyéves gyermekkel együtt az idén februárban Pápán – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a 24 éves férfi veszekedett élettársával az utcán, majd kábítószertől bódult állapotban egy arra kanyarodó gépkocsinak futott. Az ütközés következtében a vádlott a <span style=”color: blue;”>jármű</span>motorháztetejére, majd onnan az aszfaltra zuhant. A <span style=”color: blue;”>jármű</span> vezetője és utasa próbált segíteni neki, ő azonban beugrott az autójukba és a <span style=”color: blue;”>jármű</span>ben ülő négyéves kisgyerekkel elhajtott.
A sofőr és párja belekapaszkodott a <span style=”color: blue;”>jármű</span>be, az asszony az ajtón keresztül megragadta a vádlott ruházatát és kiabált, hogy a gyermeke a kocsiban van, de a férfit nem tudták visszatartani; hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket rövid távon magával húzva.
A vezetői engedéllyel nem rendelkező, kábítószer hatása alatt álló vádlott tudta, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek ül, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott el, először egy fának, majd az útpadkának ütközött. Előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták.

A férfinak közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének minősített esete és <span style=”color: blue;”>jármű</span> önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – áll a közleményben.