Új Transit Custom – modernebb hajtásláncok és technológiák

Az új Ford Transit mellett az egy tonnás Ford Transit Custom frissített változata is megjelenik az európai piacokon, méghozzá hasonlóan jelentős fejlesztésekkel, mint nagyobb testvére.

Az autóban bevezetett újdonságok mind azt a célt szolgálják, hogy növeljék a jármű teljesítményét és csökkentsék az üzemeltetés költségét; jó példa erre a 2,0 literes EcoBlue dízelmotor továbbfejlesztett változatainak (köztük az új 185 lóerős verzió) bevezetése. A Transit Customban is megjelenik a szegmensben elsőként kínált EcoBlue Hybrid hajtáslánc, ami még kedvezőbb fogyasztást biztosít. A Transit Custom legalacsonyabb CO₂-kibocsátása 175 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 6,7 l/100 km (WLTP ciklusban mért adat).

Az új FordPass Connect fedélzeti modem-technológia mellett több olyan vezetéstámogató rendszer is feltűnik a Transit Custom felszereltségében, amelyek eddig nem szerepeltek a kínálatban:

  • Utánfutó funkcióval kiegészített Holttérfigyelő rendszer
  • Intelligens Sebességhatárolóval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika
  • Sávtartó Asszisztens
  • Aktív Parkolóasszisztens
  • Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető

2019 végétől a Transit Custom kínálatában megjelenik az új Plug-In Hybrid*** modell, ami a nagyvárosok belső kerületeiben nulla károsanyag-kibocsátású elektromos hajtással halad, ugyanakkor hosszabb utakra is alkalmas, miközben a vezetőnek nem kell tartania az akkumulátor lemerülésétől.