Újabb közterületi fejlesztés Csillaghegyen

Felújítják a Mátyás király út Szentendrei út és a Bajáki utca közé eső szakaszát

A térség fejlesztése, biztonságosabb közlekedése érdekében a Szentendrei út várhatóan májusban induló felújításával részben párhuzamosan, 2019 márciusának második felétől felújítják a csillaghegyi Mátyás király út Szentendrei út és Bajáki Elemér utca közé eső szakaszát. A várhatóan október végéig tartó munka során az elhasználódott közutat, szegélyeket, járdákat felújítják, rendezik a parkolófelületeket, biztonságosabbá teszik a gyalogosforgalmat, felújítják a közvilágítást. A Fővárosi Vízművek az útfelújítással összehangoltan vízvezeték-felújítást végez a Mátyás király úton. A munkavégzés első ütemében a Batthyány utca irányába egyirányúsítják a Mátyás király utat a Szentendrei út felől; emiatt a 923-as busz Békásmegyer felé a Szentendrei úton közlekedik, nem érinti a Czetz János köz és a Bercsényi utca közötti megállókat.

A Mátyás király út rekonstrukciója során az útpálya vonalvezetése nem változik, azonban a felújításra szoruló útszakasz teljes pályaszerkezetét cserélik. Rendezik a parkolási helyzetet: az útpálya mentén parkolóöblöket és ferde beállású parkolóhelyeket alakítanak ki. A Mátyás király út elején, az élelmiszerbolt mögötti kis teret átalakítják, szabályos parkolóhelyeket alakítanak ki. A Batthyány utca csomópontjában kiszélesítik a középszigetet, hogy a gyalogosok biztonságosabb környezetben állhassanak a zöld jelzésre várakozva. Ugyanitt megerősítik a közvilágítást is. A Mátyás király út további, 100 méteres szakaszán a Bajáki Elemér utcáig az útpályával együtt újjáépítik a járdákat is. A Szentendrei úti és a Batthyány utcai csomópont jelzőlámpás forgalomirányítását összehangolják, mindkét kereszteződésbe forgalomfigyelő kamerát helyeznek ki. Az útfelújítással párhuzamosan rendezik a zöldfelületeket is, ennek keretében 33 új gömbakácfát és cserjéket is ültetnek. A Mátyás király úton az útfelújítással összehangoltan a Fővárosi Vízművek vízvezeték-rekonstrukciót végez.

A Mátyás király út felújításának első ütemében, március 20-tól, szerdától a Szentendrei út és a Batthyány utca közötti szakaszon a Batthyány utca irányába egyirányúsítják a Mátyás király utat. Az északi irányból érkezőknek a Szentendrei útra való eljutáshoz javasolt kerülőútvonal a Batthyány utcáról jobbra a Szent István utca.

A Mátyás király út egyirányúsítása miatt március 20-tól várhatóan május végéig a Békásmegyer felé tartó 923-as busz Rómaifürdőtől a Szentendrei út–Ország út módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, a Mátyás király út és a Bercsényi utca megállót. Csillaghegynél a Szentendrei úton, a HÉV-megálló mellett lehet felszállni a 923-as buszra.  

A környéket érinti majd a Szentendrei út felújítása is, amely miatt májustól Békásmegyer irányába egyirányúsítják azt.