Újabb versenyző a Rali4-ben

A Rallye Rádió alig egy napja számolt be facebook oldalán arról, hogy az Opel szinte mindig jelen volt a motorsportban, legfeljebb a “szűkebb esztendők”‘ idejére vonultak kicsit vissza a gyári szintű versenyzéstől, vagy a gyár által támogatott ügyfélprogramoktól.

A legutóbbi ilyenre a GM-től való elszakadáskor került sor, abban a pillanatban vége lett az Adam R2 aktív támogatásának, illetve a Holzer Firmengruppe csak egyetlen egy R5-ös Corsát tudott megépíteni, a tesztelésére, fejlesztésére már nem jutott keret…

A PSA-val való összefonódáskor az volt az Opel “vállalása”, hogy ha majd sikerül ledolgozni a veszteséget, akkor tudnak visszatérni a motorsport világába. A gyártás átszervezésének, a PSA-alapú modellek gazdaságosabb gyártásának köszönhetően újra lehetőség nyílik az Opel színre lépésének, ráadásul rögtön két autóval. Külsőre hasonlítanak egymásra, az egyik ugyanis a Corsa-e, azaz az elektromos hajtású Corsa, a másik pedig a Corsa Rally4, ami ugyanúgy, ahogy az utcai modell a Peugeot 208 “testvére”, a Magyarországon is épülő Peugeot 208 Rally4 opelesített változata.1,2 literes, 3-hengeres turbós motorja 208 🙂 lóerős és 290 newtonméter leadására képes.

A projekt állását jelezi, hogy már a teszteken is túl van az autó, és a homologizációjára is sor kerül 2020. december 1-jével, így semmi akadálya, hogy a Fiesta Rally4 és a 208 Rally4 mellett újabb modellből is választhassanak a kategória iránt érdeklődő csapatok, versenyzők.

Hungarian Police Rallye Team ?

További friss hírek a rali világából:
rallyeradio.hu