Ultimate Mercedes-Benz Sprinter lakóautó

A lakóbusz 385 000 dollárba kerül A Benchmark Vehicles kínál néhány olcsóbb Mercedes-Benz Sprinter átalakítást is, kezdve 250 000 dollártól.

A Mercedes-Benz Sprinter régóta népszerű választás a kalandorok körében, akik luxus kisbuszt keresnek, amiben élhetnek és nehéz túrákra vihetik. Most a Benchmark Vehicles bemutatta legújabb Sprinter alapú alkotását, melyet DESO néven emlegetnek, és a Mercedes kisbuszok közül az egyik leginkább átépített példány, amit valaha láttunk. A közel 385 000 dolláros ára sem elhanyagolható.

Ez a Sprinter egy átlagos 2023-as modellen alapult, négykerék-meghajtással. A Benchmark Vehicles elvégezte a Mercedes fontos mechanikai alkatrészeinek felújítását, ideértve a Fox 2.0 lengéscsillapítók beszerelését a változékony terepen való jobb haladás érdekében. A cég új laprugókat, Bilstein nehéz teleszkóp rugóstagokat szerelt fel, valamint gavekornak Owl Talon kerekekkel és terepgumikkal.

Számos külső változtatás is történt. Ide tartoznak az új első és hátsó lökhárítók, valamint egy Warn Zeon Platinum 12S vontatócsörlő jelenléte. A Sprinter tulajdonában van X Bull sárvédő ívek, egy Roambuilt tetőcsomagtartó, új fények az első maszkon és a tetőn, és egy napellenző. Sőt, még levegőszűrők is vannak, hogy a Sprinter gondtalanul keresztülhaladhasson mély vízen. Tároló dobozok, egy raktér tartó, és még egy Starlink műholdantenna rögzítő is megtalálható.

Azután eljutunk a belső térhez, talán a legfontosabb területhez, mivel ez az, hol töltik az tulajdonosok a legtöbb időt. A lakótér magába foglal egy nagyméretű platformágyat, bőr- és textil borított vezető- és utasüléseket, ablakfedőket és szigetelt belső falakat. DESO-t indukciós főzőlap, mosogató, kávéfőző, egy JL Audio rendszer és rengeteg szekrény kíséri. Sőt, még egy nagy mosogató is van egy 35 gallonos fűtött rozsdamentes acél víztartállyal táplálva egy vízszűrő rendszerrel. Az belső rendszerek működtetéséhez egy 640 AH-s lítium-akku tartozik.

Bár ennek a Mercedes-Benz Sprinter lakóautónak több mint 385 000 dolláros árcédulája van, a Benchmark Vehicles elad egyszerűbb Sprinter átépítéseket is 250 000 dollártól.