A Toyota TRD Performance Pack Tundra 469 LE-re garanciát vállal

A 2024 elején megjelenő Toyota TRD Performance Package lehetővé teszi, hogy a Tundra gyárilag akár 469 lóerőt is teljesítsen.

A SEMA egy olyan show, amelyet a kiemelkedő helye (Las Vegas) és a csúcskategóriás autók határoznak meg. Bár a Toyota sem kivétel, valószínűleg a viszonylag szerény TRD Performance Package lesz a legérdekesebb és legrelevánsabb dolog, amit a kiállításon feltár a valódi Tundra vásárlók számára.

A SEMA-n bemutatott Tundra teljesítménycsomag további 32 LE-t (24 kW/32,5 LE) ad az alap i-Force V6-hoz vagy az erősebb i-FORCE MAX hajtáslánchoz, mindezt anélkül, hogy ez befolyásolná a vásárlók gyári garanciáit. .

Az alapmotor 389 LE-ről (290 kW/394 LE) 421 LE-re (314 kW/427 LE), míg az i-FORCE MAX csúcsteljesítménye 437 LE-ről (326 kW/443 LE) nő. 469 LE-ig (350 kW/475 LE). Ezen túlmenően, bár a csúcsnyomaték 649 Nm marad, hamarabb éri el a 400 ford./perc értéket, 2000 ford./percnél.

Az extra teljesítmény a turbófeltöltők légáramlását növelő módosításoknak köszönhetően lehetséges. A mérnökök nagyobb, nagy átfolyású, kettős beömlőnyílást és egy hátsó kipufogót adtak hozzá az áramlás növelése és az ellennyomás csökkentése érdekében.

Végül a Toyota optimalizálta a motorvezérlés kalibrálását, hogy kihasználja az új hardver előnyeit. A TRD Performance Package esetén azonban a Tundrának 91-es oktánszámú prémium üzemanyagot kell használnia, ami megsértheti a tulajdonosokat a szivattyúnál.

Az egyedi fojtószelep-hangolással és az új macska-hátsó rendszer által biztosított izgalmas kipufogóhanggal a Toyota azt állítja, hogy a Tundra tulajdonosait sportos hangokkal és teljesítménnyel kedveskednek majd, hogy kiemeljék az általa generált extra teljesítményt.

A csomag további vizuális elemeket is tartalmaz, például speciális jelvényeket a csomagtérajtón és egyedi kipufogócsúcsokat. A Toyota a TRD Performance Package gyári telepítését tervezi, 3400 dolláros extraként. A jövő év elején új Tundrát vásárló vásárlók számára elérhető lesz, de a Toyota azon is dolgozik, hogy a márkakereskedők által telepített csomagként kínálhassa azoknak, akik már birtokolják Tundráját.

KERESD FRISS AUTÓS HÍREINKET, KÉPGALÉRIÁINKAT, VIDEÓINKAT A MÉDIABIRODALOM PORTÁLON IS!