Az új 2024-es Lexus GX a SEMA-n


A Toyota Land Cruiser 250 posher testvéreihez csatlakozik egy személyre szabott előző generációs Lexus GX és az LX 600

A Lexus nagy hangsúlyt fektet a SUV-kra az idei Las Vegas-i SEMA találkozón, ahol a GX és a módosított LX számos példáját mutatják be standján. Ezeket az off-road-központú konstrukciókat úgy tervezték, hogy kiemeljék a Lexus létravázas SUV-jainak képességeit és a Lexushoz kapcsolódó kiegészítő termékek (AAP) termékeit.

A bemutató csúcspontja a vadonatúj 2024-es Lexus GX lesz, amely a 2024-es Toyota Land Cruiser (250-es sorozat) testvérmodellje. Ehhez csatlakozik öt különböző példa különböző generációkból. Időrendi sorrendben ezek között szerepelnek a tulajdonosok, például egy 2008-as Lexus GX470, egy 2009-es Lexus GX470 és egy 2010-es Lexus GX460, a hivatalos modellekig. Ez utóbbiak az előző generációs, 2022-es Lexus GX 460 Premiumon és a vadonatúj, 2024-es Lexus GX 550 Overtrail+-on alapuló AAP Build-ből állnak.

Az újdonság minden bizonnyal felkelti a legtöbb figyelmet a SEMA látogatói közül, mivel a csúcsminőségű GX 550 Overtrail+ berendezésen alapul. A motorháztető alatt a két turbós, 3,4 literes V6-os áll, amely 349 LE-t (354 LE / 260 kW) teljesít. A Lexus megtartotta a szabványos 18 hüvelykes kerekeket a 33 hüvelykes Toyo Open Country A/T abroncsokkal, de egy fedélzeti gumikompresszort, valamint a jobb védelem érdekében sziklasíneket, valamint a szabványos alumínium csúszólemezt is hozzáadta.

Ennél is fontosabb, hogy a Prinsu tetőcsomagtartója, a hátsó ablakok kiegészítő paneljei és a létra a Pelican BX90R és BX55S rakodótáskáival kombinálva fokozza a terepjáró praktikumát a terepjáró kalandokhoz. A felszerelés tartalmaz egy készletet az oldalakra szerelt rotoPax konténerekből, egy DMOS Delta Shovel-t és ARB TRED Pro helyreállító táblákat, amelyek hasznosak lehetnek a kihívásokkal teli terepen történő navigálás során.

A Lexus GX előző generációja is kapott némi szeretetet az idei SEMA Show-n számos kiegészítővel. A fent látható 2022-es Lexus GX 460 Premium feltűnő matt sárga sáfrány színbe van burkolva, és 18 hüvelykes kerekekkel van felszerelve, amelyeket 34 hüvelykes Toyo Open Country A/T abroncsok vesznek körül. A SUV alvázvédelmét csúszólemezekkel és CBI Offroad sziklacsúszkákkal javították. A motorháztető alatt a 4,6 literes V8-as motor továbbra is 301 LE-t (221 kW / 305 LE) ad le.

A kemping szerelmesei értékelni fogják a 10 méteres Kammok Roo Double Hammock-et, amely kényelmesen tárolható a Prinsu tetőcsomagtartón az állványa mellett. A SUV hátul időjárásálló ARB hűtő- és fagyasztórendszerrel van felszerelve, amely biztosítja, hogy az ételek és italok jól megőrződnek a szabadtéri kalandok során. A további felszerelések közé tartozik egy ARB 12 V-os hordozható légkompresszor, egy Weekender helyreállító készlet és egy TRED Pro helyreállító tábla.

A SEMA Lexus termékcsaládjának egyetlen nem GX-tagja a fenti képen látható 2022-es Lexus LX 600 Premium AAP Build. A nagy SUV kiemelkedik a tömegből az egyedi Aquamarine karosszériaborításnak köszönhetően, amely kontrasztot ad a matt szürke hűtőmaszknak, a hozzáillő, 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsáknak, amelyeket 33 hüvelykes Toyo Open Country A/T abroncsok borítanak, és a karosszériát körülvevő fényes fekete díszítésekkel. Mint minden Lexus LX 600 modellhez, az AAP konstrukcióhoz is tartozik a ikerturbós 3,5 literes V6, amely 409 LE (305 kW / 415 LE) teljesít.

Az oldalsó, visszahúzható Kammok Crosswing autós napellenző védelmet nyújt a nap és az eső ellen, a Yakima Exo OpenRange Deluxe tábori konyhai csomaggal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szabadban készítsék el az ételeiket. Végül a Yakima SupDawg tartozékkal ellátott Prinsu tetőcsomagtartóban evezős deszkák és szörfdeszkák is elférnek, hogy extra szórakozást nyújtsanak, ha víz közelében élsz.

VIDEÓ A MÉDIABIRODALOM PORTÁLON