A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott

A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos értékelést kapott a független Euro NCAP szervezet töréstesztjén.

Az európai piac legmodernebb technológiájú kisautója, a Fiesta fejlett megoldásokkal segít elkerülni az utasokat és a gyalogosokat fenyegető balesteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát; erre szolgál többek közt a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer is, ami immár éjszaka is képes megelőzni a gázolásokat.
Az Euro NCAP magas pontszámmal jutalmazta a Fiestában utazó felnőttek (87 százalék) és gyermekek (84 százalék) védelmét. A Fiesta maximális eredményt ért el az autók oldalirányú ütközését szimuláló teszteken, és magas pontszámot szerzett a frontális ütközi teszteken és azokon a vizsgálatokon, amikor az autó oldala egy merev oszlopnak ütközik. Az autó magas szintű védelmet biztosít minden utasának, és jó teljesítményt nyújt az ostorcsapás jellegű nyaksérülések mérséklésében is.

Az Euro NCAP külön kiemelte és komoly eredményként értékelte, hogy a Fiesta felszereltségében olyan vezetősegítő technológiák szerepelnek, mint az Állítható Sebességhatároló és a Sávtartó Asszisztens; ugyancsak megemlítették a biztonsági öv előfeszítőt és överőhatárolót, ami első ízben jelenik meg a hátsó üléssorban; valamint azt, hogy az első légzsák a fej oldalsó részét, a mellkast és a medencét is védi.
“A legújabb Euro NCAP biztonsági szabványok minden eddiginél szigorúbbak, és nagyobb hangsúlyt kaptak a biztonsági technológiák is, amelyek segítenek a balesetek megelőzésében,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “A Fiesta ma már segít visszatérni a sávba, ha az autó kisodródna, és egy futballpálya hosszúságú szakaszon figyeli az utat, hogy a vezető időben észrevegye és elkerülje a veszélyes helyzeteket.”

A Fiesta karosszériájában 36 százalékkal >>>