Változik a 12-es és a 14-es villamos közlekedése augusztus 21-29. között

   Karbantartás miatt augusztus 21-től 29-ig változni fog a 12-es és 14-es villamos közlekedése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

    Azt írták, augusztus 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap a villamosok nem közlekednek, helyettük pótlóbusz jár 12-es jelzéssel a Gyöngyösi utca és Rákospalota, Kossuth utca között, 14-es jelzéssel pedig a Lehel tér és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között.


    Augusztus 23-a, hétfő és augusztus 29-e, vasárnap között a 12-es villamos nem közlekedik, helyette 12-es jelzéssel pótlóbusz jár a Gyöngyösi utca és Rákospalota, Kossuth utca között.


    A 14-es villamos rövidített útvonalon, a Lehel tér és Angyalföld vasútállomás között közlekedik, de a Gyöngyösi utca megállóhelyen egyik irányban sem áll meg. E  villamos helyett a Gyöngyösi utca és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között a 14-es pótlóbusszal lehet utazni. A 14-es villamos és a pótlóbuszok között az Angyalföld vasútállomáson lehet átszállni.


    A Gyöngyösi utcai megállóhely térsége a 30-as autóbuszcsalád járataival, illetve Újpest felől a 12-es, 14-es pótlóbuszokkal érhető el.


    Hozzátették: Káposztásmegyerről a belváros felé alternatív utazási lehetőséget kínál a 20E és a 30-as autóbuszcsalád, valamint hétköznapokon a 122-es autóbusz is biztosítja az M3-as metró elérését.