Van baj szatyorral

2017. június 27-e (kedd) és július 16-a (vasárnap) között – kapcsolódva a hűvösvölgyi villamosokat érintő vágányzárhoz – három ütemben ismét változik több budai villamosjárat közlekedése, mert összehangolt felújítási munkákat végez a BKV Zrt.: a Budaörsi úti villamospályán a nagypaneles vágány paneleit cserélik, a Szilágyi Erzsébet fasoron és az Alkotás utca/Nagyenyed utca kereszteződésénél pedig, pályakarbantartási munkákat végeznek. A Hűvösvölgyi úti támfalépítés miatt fennálló villamosközlekedési változások ebben az időszakban is érvényben maradnak. A BKK kéri, hogy ebben az időszakban fokozott figyelemmel közlekedjenek, indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi rendről, és útvonaluk tervezésére használják a BKK FUTÁR utazástervező oldalt vagy mobilalkalmazást.
Június 27-e és július 16-a között a 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton jár, az 56A és a 61-es villamos közlekedése pedig szünetel. Ekkor a villamosok helyett Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es pótlóbusszal utazhatnak, hétköznap reggelente pedig további alternatívát jelent a 61A pótlóbusz Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között.
Július 1-jén és 2-án a fentiek mellett  továbbá nem jár az 59-es villamos sem, ezen a hétvégén helyette az 59-es pótlóbusszal lehet utazni.
A július 3-tól 16-ig tartó időszakban a 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton jár, az 56-os a Móricz Zsigmond körtér és a Városház tér között, az 59-es villamos a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között rövidített útvonalon viszi az utasokat. A villamosok helyett Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es pótlóbusszal utazhatnak, hétköznap reggelente pedig további alternatívát jelent a 61A pótlóbusz Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között.
 
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/06/23/forgalomkorlatozasok-a-szepvolgyi-uton/

Villamosközlekedés Budán június 27-től 30-ig

 

  • 17-es villamos menetrend szerinti végállomásai, a Bécsi út/Vörösvári út és a Savoya Park között, azonban a Déli pályaudvar M és a Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszon módosított útvonalon, az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton keresztül közlekedik.
  • Az 56-os villamos munkanapokon csúcsidőben jár a Szent János Kórház és a Városház tér között. Az 56A közlekedése ideiglenesen szünetel.
  • Az 59-es villamoscsalád a Hűvösvölgyi úti támfal építése miatti forgalomkorlátozásai továbbra is érvényben maradnak: az59-es villamos meghosszabbított útvonalon, Budagyöngye és a Márton Áron tér között viszi az utasokat, pótolva a nem közlekedő 59A és az 59B villamosokat is.
  • 17-es, az 56-os, az 56A és az 59B és a 61-es villamos pótlására a 61-es pótlóbusz meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik.
  • A reggeli csúcsidőszakban 61A jelzéssel Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között közlekedő pótlóbusz segíti a forgalmat.

 

17-es villamos

 
17-es villamos menetrend szerinti végállomásai, Bécsi út/Vörösvári út és a Savoya Park között közlekedik, azonban a Móricz Zsigmond körtér M és a Déli pályaudvar M között a Krisztina körúti villamospályán halad, az 56-os villamos megállóhelyein megállva. A villamos által nem érintett Alkotás úti, Budaörsi úti és Villányi úti szakaszon a 61-es pótlóbusszal lehet utazni.
 

56A és 61-es villamos, 61-es és 61A pótlóbusz

 
Az 56A és a 61-es villamos ebben az időszakban nem közlekedik. A Hűvösvölgyi úti támfalépítés miatt jelenleg is közlekedő61-es pótlóbusz útvonalát a BKK meghosszabbítja, így azzal Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között lehet utazni.
 
A Hűvösvölgy felől a Móricz Zsigmond körtér M felé tartó 61-es pótlóbusz a Hűvösvölgy–Hűvösvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Magyar Jakobinusok tere–Alkotás >>>