Forgalomkorlátozások a Szépvölgyi úton

Útfelújítás miatti forgalomkorlátozások a Szépvölgyi úton június 25-étől július 3-ig
 2017. június 25-étől (vasárnaptól) július 3-as (hétfő) hajnalig a Szépvölgyi út Árpád fejedelem útja és Bécsi út közötti részén zajló útfelújításához kapcsolódóan lezárják a közúti forgalom elől a Lajos utca és az Árpád fejedelem útja közötti szakaszt. A lezárás idején a Lajos utca az Árpád fejedelem útja felől a Nagyszombat utcán keresztül lesz megközelíthető. A forgalomkorlátozás miatt Hűvösvölgy felé a lezárt útszakaszt elkerülve közlekedik a 29-es autóbusz. A teljes útburkolat-felújítást a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Közút Zrt. végzi.
 
Június 30-a (péntek) estétől július 3-a hajnalig a Lajos utca és a Bécsi út közötti szakaszt is lezárják a Szépvölgyi úton. Kerülőútként a Szépvölgyi út felől a Szépvölgyi út–Bécsi út útvonal ajánlott: a Bécsi úti csomópontban ideiglenesen lehetőség lesz a Szépvölgyi útról történő balra kanyarodásra. Alternatívaként az Ürömi utca–Cserfa utca–Lajos utca út útvonal is használható. A Cserfa utca–Lajos utca kereszteződésben a Cserfa utcából való balra kanyarodás segítésére a Lajos utcában ideiglenesen önálló kanyarodósávot alakítanak ki.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/06/23/van-baj-szatyorral/

A Lajos utca felől a Szépvölgyi út

  • a Sajka utca–Bécsi út–Cserfa utca–Ürömi utca–Szépvölgyi út útvonalon, vagy
  • a Zsigmond tér–Ürömi utca–Szépvölgyi út útvonalon keresztül lesz elérhető.

 
A Szépvölgyi út Kolosy tér feletti része a Bécsi út külső szakasza felől elérhető lesz, mivel a Bécsi útról a Szépvölgyi útra történő jobbra kanyarodást ideiglenesen engedélyezik.
 
A hétvégén a Szépvölgyi út Lajos utcai kereszteződésének felújítását is elvégzik, ezért a Lajos utca ideiglenesen irányonként 1-1 sávon lesz csak járható.
 
A közúti torlódások elkerülése érdekében aki teheti, annak érdemes más útvonalat választania úti célja elérésére.
 

Módosul a 29-es busz útvonala

 
Június 25-én (vasárnap) az első járatindulástól július 2-án (vasárnap) az utolsóig a Hűvösvölgy felé tartó 29-es busz a lezárt útszakaszt elkerülve, az Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Zsigmond tér–Ürömi utca–Szépvölgyi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Kolosy tér és az Ürömi utca megállót. A 29-es buszra a Kolosy tér megálló helyett a Szépvölgyi út H megállóban, a módosított útvonalon pedig az ideiglenes Ürömi utca megállóhelyen (a Szépvölgyi úti kereszteződése előtt körülbelül 30 méterrel) lehet felszállni.
 
A Szentlélek tér H felé közlekedő buszok útvonala július 1-jéig nem változik. Július 1-jén és 2-án elkerülik a Lajos utca – Bécsi út közötti lezárt szakaszt, azonban minden menetrendszerinti megállóhelyüket érintik.
 
 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.
 
A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, afutar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 
kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.