Világpremier az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Cabrio modellpárosában

A hajtáslánc és a futómű konfigurálását kínáló „Setup” gombbal a fékrendszer beállításai is személyre szabhatóvá válnak, miközben a vadonatúj „M Mode” gomb a közúti és a versenypályás vezetés preferenciáit részesíti előnyben.

A BMW M modellek a vezetés összehasonlíthatatlan élményével bírnak – mostantól még egyedibb formában: a BMW M GmbH egy olyan új kijelző- és járművezérlő rendszert mutat be, amellyel nagyteljesítményű sportautóinak hajtáslánca, futóműve és vezetést támogató rendszerei részletekbe menően személyre szabhatók. A vezetési szituáció függvényében állítható járműbeállításokon és a „Setup” gombbal konfigurálható személyes rendszerpreferenciákon túl a bajor prémiumgyártó ügyfelei immár az „M Mode” gomb vadonatúj szolgáltatásait is kiélvezhetik, egyetlen gombnyomással. A „Setup” gomb a járműbeállítások minden korábbinál átfogóbb részletességét váltja valóra, miközben az „M Mode” gomb a kijelző- és vezetést támogató rendszerek személyre szabott hangolását teszi lehetővé. Ez a teljességgel egyedi, minden korábbinál intuitívabb járművezérlő rendszer első ízben az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 – 10,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 238 – 242 gramm / km; előzetes értékek), illetve az új BMW M8 Cabrio és az új BMW M8 Competition Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,6 – 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 – 246 gramm / km; előzetes értékek) fedélzetén mutatkozik be. Az innováció közreműködésével a BMW nagyteljesítményű luxusautóinak vezetői még intenzívebben élhetik át a  csúcsmodellek rendkívüli adottságait, az abszolút menetkomforttól kezdve, egészen a vérpezsdítő versenypályás lendületig.

A BMW M modellek számára kifejlesztett járművezérlő rendszerek eddig is kifejezetten széles skálán kínálták fel az ügyfelek számára a hajtáslánc és a futómű egyedi hangolási lehetőségeit, amelynek részeként a vezetők az erőforrás, a kerékfelfüggesztés és a kormánymű karakterisztikáját egymástól függetlenül állíthatják be. A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással dolgozó modellek esetében a motorból érkező erő tengelyek közötti elosztásának mértéke is maximálisan személyre szabható. Az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Cabrio mindezeken felül a fékrendszer konfigurálását is felkínálja a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek.

Új „Setup” gomb a hajtáslánc és a futómű közvetlen, intuitív vezérlése érdekében

Az új BMW M8 Coupé és az új BMW M8 Cabrio középkonzolján megtalálható „Setup” gomb öt különböző járműparaméter közvetlen beállítását teszi lehetővé. A vadonatúj gomb megnyomására a központi kijelzőn a „Járműbeállítások” menüpont ugrik fel, amely listába rendezve mutatja az adott modell aktuális beállításait. A bajor prémiumgyártó ügyfelei itt egyetlen lépéssel, személyes preferenciáik szerint állíthatják át a motor, a futómű, a kormánymű, a fékrendszer és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás működési szisztémáját, az érintőképernyő vagy a BMW iDrive vezérlőtárcsa használatával.

Az erőforrás karakterisztikája az EFFICIENT, a SPORT és a SPORT PLUS beállítások között állítható, míg a futómű az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók COMFORT, SPORT és SPORT PLUS hangolási lehetőségeit kínálja fel. A vezetők a BMW M-specifikus, elektromechanikus szervokormány és az új fékrendszer esetében a COMFORT és a SPORT karakterisztikák közül választhatnak. A dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) kikapcsolásakor a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás 4WD, 4WD SPORT és 2WD (tisztán hátsókerék-meghajtás) üzemmódjai is elérhetővé válnak. A bajor prémiumgyártó ügyfelei a sportkormányon található M1 és M2 gombokra egymástól függetlenül elmenthetik a motor, a futómű, a fékrendszer, a kormánymű és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás személyre szabott, tökéletesen egymáshoz hangolt karakterisztikáit, amelyeket a motorhang, a sebességváltó-karakterisztika, a menetstabilizáló rendszerek és az automatikus motorleállítási lehetőség (Auto Start Stop) egyéni preferenciákhoz igazított beállításaival egészíthetnek ki. A jármű teljes beállítása így egyetlen gombnyomással aktiválhatóvá válik.