Weboldalról a színpadra

Luca de Meo, a SEAT elnöke a közelgő Frankfurti Autószalonon bemutatkozó legfőbb újdonságokba engedett bepillantást a média képviselőinek egy webes médiakonferencia keretében.


Különleges alkalom ez, amikor is az Arona és a Leon CUPRA R foglalja el a központi színpadot az első sajtónapon és a két újdonság bemutatása sem a hagyományos módon történik majd. A szeptember 12-én kedden 12 óra 15 perckor kezdődő SEAT sajtótájékoztató házigazdája Luca de Meo, a SEAT elnöke lesz, aki ismerteti a vállalat eredményeit, bemutatja az új Arona és a Leon CUPRA R modelleket illetve Alexát, a digitális asszisztenst, továbbá kihirdeti az új, nagyméretű SUV modell nevére érkezett pályázat döntőseit. Délután a végrehajtó bizottság tagjai vesznek részt két sajtóbeszélgetésen. 15 órakor Wayne Griffiths, a SEAT értékesítés és marketing területekért felelős alelnöke és Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás és fejlesztés területéért felelős alelnöke ismertetik az új Leon CUPRA R modellt és beszélnek a jövőbeni CUPRA tervekről. 16 óra 30 perctől pedig Ned Curic, az Alexa by Amazon alelnöke és Dr. Matthias Rabe mutatják be Alexa, az új innovatív hangvezérléses digitális asszisztens alkalmazását a SEAT modellkínálatán belül.
Vállalatként a SEAT történetének egyik legjobb időszakát éli. Az elmúlt négy évben a SEAT növekedése elérte a 30 százalékot, a tavalyi évben közel 410 000 kiszállítást teljesített, 143 millió eurós működési eredménye pedig a vállalat történetének eddigi legjobb eredménye. 2017-ben az első nyolc hónap során a SEAT több, mint 310 000 autót adott át ügyfeleinek, amely 13 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért darabszám. 2001. óta pedig eddig ez a legjobb eredménye a spanyol autógyártónak.
A 2017-es év kiszállításainak emelkedése érezteti hatását a SEAT első féléves pénzügyi eredményében is. Az első hat hónapban elért 130 millió eurós működési eredmény 40,9 százalékkal haladta meg 2016. első félévében regisztrált összeget. Az év első hat hónapjában elért árbevétel pedig 12,7 százalékkal 5,054 milliárd euróra emelkedett.
 

CUPRA R: a SEAT legerősebb, limitált kiadású exkluzív modellje

Az új SEAT Leon CUPRA R egészen bizonyosan vonzza majd a látogatók tekintetét a 2017-es Frankfurti Autószalon SEAT standján. A SEAT történetének legerősebb utcai autója egyúttal a legegyedibb is a kínálatban, hiszen mindösszesen 799 darab készül belőle. Az új SEAT Leon CUPRA R kéziváltóval (310 LE teljesítménnyel) és kettős tengelykapcsolós (DSG) váltóval (300 LE teljesítménnyel) is elérhető, hat sebességfokozattal és elsőkerék-hajtással. Érdemes kiemelni a karosszéria számos részletét, mint például az exkluzív karbonszálas elemeket az első és a hátsó lökhárítón, a küszöbidomokon és a hátsó diffúzoron. A visszapillantó tükrök háza és a könnyűfém felnik rézszínű megjelenésével a kerékjáratok és az autó orr része is teljesen új, még robusztusabb kinézetet kapott.
A SEAT Leon CUPRA R a 2017-es év végétől érhető el és 799 szerencsés tulajdonos élvezheti majd a karbonszálas és rézszínű elemekkel díszített belső tér kényelmét valamint az alcantara borítású kormánykereket és váltógombot. A különleges modell három színben választható, a Midnight fekete és a Pireneus szürke szín (felár nélkül) mellett elérhető az exkluzív Matt szürke árnyalatban is.
Az új Leon CUPRA R számos extrával érkezik. Az első tengelyen a kerekek dőlése illetve az adaptív futómű-szabályozás (DCC) is módosult, ehhez jönnek még a modellnél alkalmazott Brembo féktárcsák és az új kipufogó-rendszer is. Valóban sportosabb, de elsősorban egyedi és megismételhetetlen modell született, amely a márka 799, igazán igényes autóra vágyó ügyfelét várja.
 

Az új SEAT Arona – világpremier

Az új SEAT Arona modellel a SEAT belép a kompakt crossover szegmensbe. A Frankfurti Autószalonon történő bemutatkozás azonban más miatt is kiemelt fontosságú: az autó nyilvános bemutatkozásával egy időben indul a SEAT Arona értékesítése, így akár már azon a napon leadhatják az ügyfelek az első rendeléseket. Az első autókat november végén vehetik át tulajdonosaik, a németországi és spanyolországi induló ár pedig az első sajtónapon lesz nyilvános.
Az Arona azokat a vezetőket célozza meg, akik extra izgalmas „hozzávalóval” gazdagítanák vezetési élményüket. Az Arona a SEAT SUV modellsorozatában az Ateca alatt foglal helyet és az Ibiza után ez a második autó a spanyol gyártó kínálatában, amely az MQB A0 platformot használja. A kizárólag Martorellben készülő autó kiemelkedő formatervével, kompakt crossover méreteivel, a személyre szabhatóság számtalan lehetőségével és az összekapcsolhatóság és biztonság terén kínált legkorszerűbb megoldásaival hódít.
Az új SEAT Arona egy újabb típussal bővíti a márka kínálatát a SEAT eddigi legnagyobb modell offenzívájának keretében, melynek része a már piacon lévő SEAT Ateca, a megújult Leon és a jövőre megjelenő nagyméretű SUV modell is.
 

Amazon Alexa, az Ön személyes virtuális asszisztense

Az európai autógyártók közül először a SEAT márkának lesznek olyan járművei, amelyekben rendelkezésre áll az interaktív hangszolgáltatást nyújtó Amazon Alexa. A szolgáltatás először az év végén jelenik meg a Leon és Ateca modellekben, a következő évben pedig az Ibiza és az Arona modellekkel bővül a kör.
A SEAT a Frankfurti Autószalonon jelenti be a spanyol márka és az Amazon Alexa hangszolgáltatás új kapcsolódási formáit. A SEAT és az Amazon Alexa együttműködésének célja, hogy okos szolgáltatásokat nyújtsanak a vezető számára, ezzel is optimalizálva az autóban töltött időt.
A SEAT meglévő ismereteivel és Alexa alkalmazásával a vezetőnek csupán közölnie kell, hova indul, legyen az akár a legközelebbi autókereskedés vagy egy vacsora helyszíne. A legjobb azonban, hogy mindez csupán a kezdet, hiszen Alexának a SEAT kínálatán belüli integrációs lehetőségeit most kezdik el a felek komolyabban fejleszteni.
 

Döntős csapat: a SEAT kihirdette a nagyméretű SUV modelljére érkezett névjavaslatok legjobbjait

A SEAT nyilvános szavazása, amelyen következő, nagyméretű SUV modelljének nevét kereste, óriási lelkesedést váltott ki. A #SEATseekingName kezdeményezés során kilenc javaslat került kiválasztásra, amely a márka harmadik, nagyméretű, 2018-ban piacra kerülő SUV modelljének nevére pályázik. A kilenc ötlet mind egy-egy spanyol földrajzi nevet takar és 10 130 javaslat közül került a döntősök közé. A következő neveknek van esélye a végső győzelemre:
Abrera — Alboran — Aran — Aranda — Avila — Donosti — Tarifa — Tarraco – Teide
A márka a döntősök névsorát szeptember 12-én a Frankfurti Autószalonon teszi közzé. A kihirdetés pillanatától egészen szeptember 25-ig várják a szavazni vágyókat a seat.com/seekingname és a seat.es/buscanombre oldalakon, ahol mindenki támogathatja kedvenc jelöltjét. Amelyik név a legtöbb szavazatot kapja, azé a végső győzelem.
 

Sűrített földgáz hajtja – az új 1.0 SEAT Ibiza TGI

Végül, de nem utolsósorban a SEAT a Frankfurti Autószalonon is be kívánja mutatni a márka sűrített földgázzal (CNG) üzemelő modelljeiben rejlő lehetőségeket. A Leon és a Mii sorozatokban sikerrel bemutatkozott sűrített földgáz üzem ezúttal az új SEAT Ibiza modellben bizonyít. A Frankfurtban színre lépő új 1.0 SEAT Ibiza TGI egyértelmű bizonyíték a SEAT sűrített földgázba, mint tiszta és hatékony energiába vetett bizalmára. A sűrített földgáz olyan környezetbarát alternatíva, amely a hagyományos hajtásrendszerek és az elektromos motorok közti űrt képes kitölteni. Mindemellett a sűrített földgáz a dízel és a benzines világ legjobb tulajdonságait egyesíti, hiszen a dízel motoroknál 85 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot termel, ugyanakkor a benzines erőforrásokhoz képest 25 százalékkal mérsékli a széndioxid-kibocsátást illetve majdnem az összes levegőbe jutó szilárd részecskét.
Az Ibiza 1.0 TGI ugyanazon a gyártósoron készül, mint a modellsorozat többi darabja. Köszönhető mindez annak a rugalmasságnak, amelyet az MQB A0 platform alkalmazása biztosít. Ennek megfelelően ugyanazok a vizsgálati szabványok vonatkoznak rá, így például a SEAT által garantált műszaki engedély vagy a minőséget és a tartósságot vizsgáló tesztek. Az új modell természetesen az Ibiza sorozat minden tulajdonságát magán hordozza, legyen szó biztonságról, összekapcsolhatóságról, formatervezésről, kényelemről, megbízhatóságról vagy a vezethetőségről.
Az 1.0 Ibiza TGI három üzemanyag tartállyal rendelkezik, egy a benzin, kettő pedig a sűrített földgáz tárolására szolgál. Köszönhetően annak, hogy mindkét üzemanyagtípussal nagyszerűen működik az Ibiza motorja, a kombinált hatótávolsága megközelíti az 1 200 kilométert (390 km sűrített földgázzal), ahol a sűrített földgáz üzemnél mindössze 88 g/km széndioxid az autó károsanyag-kibocsátása. A hatótávot illetően egyetlen más technológia sem tudja megközelíteni az 1.0 Ibiza TGI teljesítményét, az elektromos járművekkel összehasonlítva pedig a modell nagy előnye, hogy nem kell aggódni amiatt, hogy elfogy az üzemanyag vagy lemerül az akkumulátor. A Style felszereltséggel kapható 1.0 Ibiza TGI fenntartási költsége igen alacsony, köszönhetően a sűrített földgáz kedvező árának illetve a motor üzemanyag-hatékonyságának.