Zalaegerszegen a helyi járatokon is utazhatnak az ország- és vármegyebérletek tulajdonosai

    Zalaegerszegen a helyi járatú autóbuszokon is utazhatnak a jövő hónaptól az ország- és vármegyebérlettel rendelkezők – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

    Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a városi közgyűlés ülésén született döntésekről szóló tájékoztatóján – amelyen részt vett Nagy Bálint közlekedési államtitkár – elmondta: a megyei jogú városok és megyeszékhelyek közül Zalaegerszeg elsőként csatlakozik az ország- és vármegyebérletek kedvezményének rendszeréhez.


    Felidézte, hogy a kormány május 1-jén vezette be az új bérleteket, a teljes árú, 30 napos vármegyebérletek 9450, az országbérletek 18 900 forintba kerülnek. A nappali és esti tagozatos tanulók, a hat évnél idősebb óvodások és a fogyatékkal élők 90 százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – vásárolhatják meg a kétfajta bérletet.


    A zalai vármegyeszékhely közgyűlésének döntése alapján június 15-től az ország- vagy vármegyebérlettel rendelkezők a zalaegerszegi helyi járatokon is utazhatnak ezeknek a birtokában – közölte.


    Balaicz Zoltán arról is beszámolt, hogy június első napjaiban 11 új környezetkímélő, modern elektromos autóbusz áll forgalomba a városban. A zalaegerszegi járműflotta átlagéletkora ezzel öt évre csökken, a magyar városok között így az egyik legfiatalabb lesz a zalai autóbuszpark.