2023 végére 600.000 elektromos jármű készül

A Ford bejelentette, hogy a Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL) vállalat a jövő évtől komplett LFP akkumulátorokat szállít majd az Észak-Amerikában forgalmazott Mustang Mach-E modellekhez, 2024 elejétől pedig az F-150 Lightning típusokhoz is. A Ford új EV-architektúrájának rugalmas alakíthatósága lehetővé teszi a CATL prizma rendszerű akkumulátor-technológiájának hatékony alkalmazását, így a szükséges kapacitás gyorsan hozzáigazítható a piaci igényekhez.

A Ford továbbra is fenntartja hosszú távú együttműködését az LG Energy Solution (LGES) vállalattal és stratégiai kapcsolatát az SK On céggel, biztosítva ezzel az akkumulátor-gyártási kapacitás terén 2023 végéig kijelölt céljait.

A Fordnak régóta beszállító LGES gyors ütemben kétszeresére növelte lengyelországi Wroclaw üzemének kapacitását, ahol a Mustang Mach-E és az E-Transit modellek NCM akkucellái készülnek.

Ezen felül az SK On új kapacitásokat épített ki, felkészülve arra, hogy 2023 végéig a Ford felpörgeti az F-150 Lightning és az E-Transit sorozatgyártását: az NCM cellák gyártását a korábban tervezett szintre növeli atlantai üzemében, és ezt új kapacitások megteremtésével egészíti ki Magyarországon.