Magyarországon is bemutatkozott az új BMW 3-as limuzin

Február utolsó napjaiban hazánkban is bemutatkozott a prémium középkategória mértékadó sportlimuzinjának hetedik nemzedéke: az új BMW 3-as limuzin minden korábbinál dinamikusabb kiállással, új formanyelvvel, a prémium minőség új szintjével, valamint vezetést támogató rendszerei, vezérlőfunkciói és járműkapcsolati megoldásai átfogó fejlesztésen átesett verzióival gurul ki a reflektorfénybe.

A Magyarországon szerdán debütáló új BMW 3-as limuzin már több mint negyven éve jelent egyet a prémium középkategória sportos vezetési élményével. Dinamikus kiállásával, agilis vezethetőségével, példaértékű hatékonyságával és innovatív felszereltségi opcióival a modell négy keréken egyesíti a BMW legfőbb értékeit, miközben iránymutató kvalitásaival időről időre új mércét állít fel. A limuzin karosszériaváltozat nem csupán a BMW 3-as sorozat abszolút meghatározó képviselője de a BMW márka hevesen lüktető szíve is egyben. A legújabb nemzedékkel a bajor prémiumgyártó ismét középpontba helyezi a 3-as BMW legendásan sportos menettulajdonságait, amelyek az elmúlt évtizedekben a zárt versenypályákon is sikert sikerre halmoztak.

„1975 óta íródik a 3-as BMW története, amely 6 generáció során több mint 15,5 millió vásárló szimpátiáját nyerte el, és mint ilyen, a BMW Group egyik legfontosabb modellje. Az új hetedik generáció ismét példát állít a kategóriában páratlanul dinamikus vezethetőségével, merev karosszériájával, innovatív, a 2-es önvezető szintre is képes technológiájával, a BMW legújabb formatervezési filozófiája szerint. Magyarországon 2018-ban a kifutó BMW 3-as a második legnépszerűbb modell volt, így biztosak vagyunk benne, hogy a vadonatúj modell jelentősen hozzájárul majd a sikerekhez 2019-ben is” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója az új BMW 3-as limuzin Szekszárd mellett rendezett sajtóbemutatóján.

Dinamikus kiállás letisztult felületek és sportosan ívelt vonalak mentén

A bajor prémiumgyártó új formanyelve kiválóan előtérbe helyezi az új BMW 3-as limuzin egyszerre modern és dinamikus karakterét, amely letisztult felületek és precízen rajzolt, sportosan ívelt vonalvezetés mentén öltött testet. Az új 3-as BMW 85 milliméterrel hosszabb (4 709 milliméter), 16 milliméterrel szélesebb (1 827 milliméter) és 1 milliméterrel magasabb (1 442 milliméter) elődjénél, a 41 milliméterrel megtoldott tengelytávolság (2 851 milliméter) pedig elöl 43, míg hátul 21 milliméterrel szélesebb nyomtávokkal párosul. Mindez nem csupán a tengelyek közötti egyenlő terhelés-elosztást javítja, de az új modell vérpezsdítő agilitását is fokozza.

Elegáns utastér a vezetési élmény jegyében

A BMW új formanyelve az új BMW 3-as limuzin ajtajai mögött is precíz felületelrendezési alapelv szerint kel életre. A belső elemek kialakítása és elhelyezkedése az utastér tágasságát hangsúlyozza, a műszerfal vonalvezetése pedig a vezetőre összpontosít, a vezetés élményének intenzitását fokozva. A központi kijelző és a műszeregység harmóniája, a magasra húzott középkonzol, valamint a modern műszerfal és a könnyed ajtókárpitok egységes dizájnja nyugalmat árasztó, komfortos atmoszférát teremt, némi sportos fűszerezéssel.