A rendőrtisztavatás miatt változik a buszok közlekedése a Várnegyedben

    A rendőrtisztavatás miatt változik a buszok közlekedése a Várnegyedben péntek délután és szombaton délelőtt.

    A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett rendőrtisztjelöltek szombat délelőtt teszik le esküjüket a budai Várban, a Kapisztrán téren.


    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a rendezvény a 16-os, a 16A és a 116-os buszok közlekedését érinti.


    Péntek délután 14.20 és 14.55 között a Szentháromság tér – Fortuna utca – Bécsi kapu tér – Nándor utca – Kapisztrán tér útvonalon egy alkalommal előreláthatólag 15 percen át korlátozzák a forgalmat. Majd 15.30 és 18.00 között a Kapisztrán tér – Úri utca – Országház utca – Kard utca – Bécsi kapu tér – Nándor utca – Kapisztrán tér – Úri utca – Szentháromság tér – Fortuna utca – Bécsi kapu tér útvonalat több alkalommal is lezárják tíz-tíz percre.


    Szombat délelőtt 8 és 9 óra között a Szentháromság tér – Fortuna utca – Bécsi kapu tér – Nándor utca – Kapisztrán tér útvonalon egy alkalommal előreláthatólag 15 percre korlátozzák a forgalmat, majd 9.30 és 10.30 között a Kapisztrán tér – Úri utca – Országház utca – Kard utca – Bécsi kapu tér – Nándor utca – Kapisztrán tér – Úri utca – Szentháromság tér – Fortuna utca – Bécsi kapu tér útvonalat szakaszosan lezárják.


    Pénteken 14.20 és 18.00 között, valamint július 2-án, szombaton, várhatóan 7.00-tól 10.20-ig az autóbuszok a Dísz tér irányába módosított útvonalon, a Kard utcán keresztül közlekednek, illetve a Bécsi kapu téren és a Kapisztrán téren a megszokottól eltérő helyen állnak meg – olvasható a BKK közleményében.