A Rimac Nevera a Goodwood Festival of Speed-re indult


A 2021-es Goodwood Festival of Speed-en való első megjelenése óta Nevera a GQ év hiperautója, a Top Gear magazin legjobb elektromos teljesítményű autója és a Robb Report legjobb hiperautója lett. A Nevera példányait jelenleg kézzel építik a Rimac Automobili horvátországi gyártósorán, és az első szállítások a vevőknek a nyár folyamán megtörténnek.

A Rimac Nevera ezen a héten ismét a Goodwood Festival of Speed-re indul, és készen áll arra, hogy megmutassa a látogatóknak, miért lett a világ leggyorsabban gyorsuló szériaautója. Az 1914 lóerős, Rimac által tervezett négymotoros hajtáslánccal, a Rimac All-Wheel Torque Vectoring 2-vel (R-AWTV 2) kiegészített Nevera készen áll néhány irányított, tömeget tetszetős csúszásra és négykerék-kiégésre a Richmond hercegén. híres műút.

A Rimac ügyfelei és leendő vásárlói mellett egy szerencsés Rimac-rajongónak lehetősége van arra is, hogy az utastérben megtapasztalja Neverát. Ezen a héten a Rimac Instagram oldalán a követőknek esélyük van helyet nyerni a Neverában, hogy június 26-án, vasárnap a Rimac Automobili tesztpilótája, Miroslav „Mrgud” Zrnčević által vezetett autóval felfusson a hegyre.

Mate Rimac, a The Rimac Group vezérigazgatója elmondta: „Amikor 2009-ben először elindítottam ezt a vállalkozást, csak egy rajongó voltam. Régebben megszállottan olvastam a legújabb szuperautókról, és arról álmodoztam, hogy egyszer majd vezethetem őket. A Nevera megépítése valóban ennek az álmomnak a betetőzése volt, és örülnék, ha megoszthatnám egyik rajongónkkal, amit felépítettünk. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a helyet az utasülésben egyik Instagram-követőnknek adjuk; sok rajongónk van, akiket igyekszünk olyan közel hozni az akcióhoz, amennyire csak lehet. De ezzel a legújabb díjjal minden eddiginél tovább viszünk ezen.”

Eddig csak a vásárlók, a potenciális vásárlók, a Rimac alkalmazottai és a média tapasztalhatta a Nevera következő generációs teljesítményét, így ez egyszeri alkalom az életben arra, hogy megtapasztalják a Rimac következő generációs, teljesen elektromos hiperautójának zsigeri izgalmát. A Nevera 0-60 mph-ról kevesebb mint két másodperc alatt, 0-100 mph-ra pedig mindössze 4,3 másodperc alatt képes felgyorsulni. Tavaly a világ leggyorsabban gyorsuló szériaautójának bizonyult, 8,582 másodperces negyedmérföldes idővel.

Eközben az R-AWTV 2 rendszer fokozatmentesen változtatható dinamikus reakciókat tesz lehetővé az út- és pályaviszonyokra azáltal, hogy folyamatosan figyeli és kalibrálja az egyes kerekekre leadott nyomaték mértékét. A prediktív és reagáló R-AWTV több mint 100 számítást végez másodpercenként, hogy személyre szabja a nyomaték szintjét a kívánt vezetési stílus eléréséhez. A vezető által személyre szabható SPORT mód élesebben reagál a gázkarra, a fékekre, a felfüggesztésre és a kormányzásra, míg a DRIFT mód nagyobb nyomatékot ad a hátsó kerekekre, hogy az autó szabályozott csúszásba kerüljön.

A Nevera zöld callisto specifikációja a rendezvény teljes ideje alatt látható lesz a Michelin Supercar Paddockban, és naponta kétszer emelkedik a dombra a Batch 6-ban, a Supercars-ban és a First Glance-ben.