A Suzuki támogatásával tisztult a Duna esztergomi szakasza

A Suzuki támogatásával tisztult a Duna esztergomi szakasza

A hazai kampány a Clean Up the World nemzetközi projekt része

A Magyar Suzuki Zrt. hajómotoros üzletága idén is csatlakozott a Suzuki-Csoport 11 éve működő Clean Up the World vizek tisztaságát célzó kampányához. A Magyar Suzuki Zrt. támogatásával az Érted Tettem Duna Civilszervezet és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium 8. osztályos tanulói az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát tisztították meg a szeméttől. 30 önkéntes, egy konténernyi hulladékot gyűjtött össze október 8-án.


Az esztergomi aktivitás egy nemzetközi önkéntesség része

A Suzuki Motor Corporation tizenegy éve tesz a Föld vizeinek tisztaságáért. A Japánból induló kezdeményezés fokozatosan vált nemzetközivé 2011-től kezdve. Eddig 26 országból összesen több mint 8000 önkéntes vett már részt tengerek, folyók és tavak megtisztításában. A magyarországi Érted Tettem Duna program célja, hogy valamilyen formában helyi kezdeményezésben tegyenek a Dunáért: ez lehet szemétszedés, a kifogott halak visszaengedése a folyóba, de vízimadarak etetése is.

Regionális szerepvállalás

„Esztergomi vállalatként nem volt kérdés számunkra, hogy részt vegyünk egy olyan regionális programban, amely segít megtisztítani közvetlen környezetünket és hatással van Magyarország egyik legfőbb értékére, a vízre is. Hajómotoros üzletágunk ezért választotta az Érted Tettem Duna projektet” – mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője. Az önkéntesek munkáját eszközökkel támogatta a vállalat, valamint edukációs előadást biztosított a résztvevő tanulók számára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar mérnökének, Majer Fruzsinának a bevonásával.