A Volkswagen megállapodott a Vatikánnal

Vehicle handover at the Vatican (f.l.t.r.): Dr. Marcus Osegowitsch, CEO of Volkswagen Group Italia; Pope Francis; Imelda Labbé, Member of the Board of Management for Sales, Marketing and After-Sales at Volkswagen Passenger Cars; Dr. Christian Dahlheim, CEO of Volkswagen Financial Services AG

A Vatikán megállapodást kötött a Volkswagen-csoporttal arról, hogy 2030-ig a városállam autóparkját teljesen elektromos járművekre cseréli. A Vatikán közölte, hogy a megállapodás a különféle VW és Škoda modellek közép- és hosszú távú lízingjét is magában foglalja.

Az autógyártó 2024 elejétől kezdve mintegy 40 elektromos autót szállít az ID-családból, az ID3-tól az ID4-ig és az ID5-ig – áll a Volkswagen közleményében.

A VW-csoporttal kötött partnerségi megállapodás egyik eleme annak a hosszú távú törekvésnek, hogy a szuverén városállam működése szén-dioxid-semlegessé váljon, és kizárólag megújuló energiára támaszkodjon.

A Vatikán autóparkjában több tucat jármű található, többségük sötétkék színű. A sofőrök egy csoportja viszi a Vatikán magas rangú tisztviselőit a római és azon kívüli eseményekre.

Képünkön Ferenc pápától balra Marcus Osegowitsch, a Volkswagen Group Italia vezérigazgatója; a másik oldalán Imelda Labbé, a Volkswagen Személyautók értékesítési, marketing és after-sales igazgatóságának tagja, valamint Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG vezérigazgatója.

dasblog