Minden eddiginél korszerűbb aktív biztonsági rendszerek érkeznek az új Lexus LS-ben

A világ vezető hibrid prémium gyártója, a hazánkban is elképesztően sikeres Lexus teljes egészében újratervezett, vadonatúj zászlóshajójának biztonsági rendszerei a jövőben hatékonyan csökkenthetik a balesetek számát.
A modelljeinek legendás megbízhatóságáról és biztonságosságáról, valamint legmagasabb szintű prémium kidolgozottságáról ismert, a környezetbarát hibrid technológia úttörőjének tekintett Lexus régóta vezető szerepet tölt be az autóipari innovációk területén. A magyarországi értékesítéseit a környezetbarát full hibrid technológia népszerűségének és modelljei látványos, futurisztikus formavilágának köszönhetően az idei év első félévében 139,6%-al növelő, azaz több, mint megduplázó japán luxusmárka vadonatúj zászlóshajója, az LS luxus szedán a tervek szerint 2017 végétől érkezik az európai, így a hazai márkakereskedésekbe is. A hatalmas várakozások övezte modell világelső biztonsági teljesítményét két fejlett Lexus-rendszer – a Lexus Safety System + és a Lexus Safety System + A – kombinációja szavatolja. Az ötödik generációs Lexus LS méltó képviselője annak a tradíciónak, amit még az első modellgeneráció sima futása és lenyűgöző teljesítménye teremtett, új mércét állítva a luxusautók kategóriájában. Az autó új GA-L padlólemeze még izgalmasabb vezetési élményt kínál, miközben a vezető érzi, hogy tökéletesen uralma alatt tartja az autót. A Lexus lényegét megtestesítő LS modell látványos átalakuláson ment át, s az innovatív kupé-sziluettel csábító, mégis egy luxuslimuzin tágasságát nyújtó autó új stílussal és fejlett technológiákkal gazdagítja a Lexus palettáját.

Lexus Safety System +
Zászlóshajó-szerepéhez méltón az LS a fejlett biztonsági technológiák valóságos tárháza, hiszen az autóban megtalálható a már jól ismert Lexus Safety System + aktív biztonsági csomag. Ennek lényege, hogy a biztonsági technológiák és rendszerek nem külön-külön, egymástól függetlenül működnek, hanem egymással összehangoltan, még hatékonyabban segítve így a vezető munkáját – bármilyen forgalmi helyzetben. A Lexus Safety System + néhány berendezését a mérnökök továbbfejlesztették a vadonatúj LS modellben: ilyen például az ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA) és a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika.
Lexus Safety System + A
Az új LS modellben a Lexus Safety System + csomag mellett a Lexus Safety System + A is megjelenik, még fejlettebb ütközés előtti védelemmel és még kifinomultabb vezetősegítő szolgáltatásokkal. A Lexus Safety System + A csomagban megtalálható az aktív kormányzási asszisztens, amely >>>